Skap høststemning hjemme – 5 enkle tips til mer hygge

Høststeming -vår kosetid

Hvordan skape en herlig høststemning hjemme hos deg selv? Her gir jeg 5 enkle tips til hvordan overgangen til høst kan ta sted.

Høsten er magisk, i likhet med januar er høsten vår andre sjande for «en ny start på året». Utsatte prosjekter blir tatt opp igjen og vi går fra sommerlig utekos, til hygge inne.

Ingenting er vel meg skandinavisk enn hygge, selv ordet er unikt for oss i nord. Men vi elsker altså hygge. Med et klima som tvinger oss mer inn, betyr hjemmene veldig mye for oss. Vi liker å skape stemning og spesielt nå som kulden og mørket sakte tar over dagene.

Her er mine 5 enkle tips for å skape den perfekte høststemningen hjemme.

1. Lys

Det blir mørkere for hver dag som går, de endeløse kveldene med midnattssol er allerede over og forbi. 

Men ingenting skaper mer hygge og stemning enn lys. Jeg elsker lys. Det i form av stearinlys, telys, lyskjeder og lamper. Nå er tiden inne for å tenne lysene.

2. Lev grønt

Planter er magisk, og ikke bare et sommer fenomen. For meg er plantene enn konstant hygge-effekt. Det har forekommet at palmer og liknende planter har blitt pyntet med lys om høsten.

3. Pledd og tepper

Ingenting sier vel høst mer enn alle pleddene og teppene som kommer tilbake? Tanken på å kose seg med te, tøfler og teppe er fristende for alle.

I år er det mørke farger som trender toner som lilla, blå og grønt finner vi flere steder, og er selvsagt utrolig lekre høstfarger.

Denne faksimilen fra KID.no viser både tekstiler og lys

4. Varme

Selv om kanskje mørke farger trender betyr det ikke at det ikke skal være varme. For det er nettopp det høsten er, varme fargetoner. Trærne går fra grønt til rødtoner og gult. 

Det samme skjer inne, vi går over til roligere og varme toner. Som man kan se i eksemplet fra KID på bildet under. Det er dypere farger og lune detaljer med tekstilene.

Varme toner fra KID.no

5. Dufter

høststemning

Det holder ikke bare med lys, vi ønsker dufter. Nå som vi må være mer innendørs, er ingenting bedre enn å kunne sitte å slappe av. Da gjerne med gode dufter i hjemmet.

Jeg elsker alt fra interiørparfymer til duftlys. De butikkene jeg kjøper mest fra er Rituals, Home & Cottage, Ikea og Nille.

Disse interiørparfymene fra Rituals er helt fantastiske og etter en spray holder duften lenge

Har du noen tips for hvordan komme i høststemning?

Photo by: Pixabay