fbpx

Ris a la Mande

Ris a la mande er den danske varianten av vår riskrem, og er som konfektkaken en klassiker for meg i julen. Det er ikke helt jul uten.
Det er egentlig ikke de store forskjellene mellom riskrem og ris a la mande, i hovedsak dreier det seg egentlig om å tilsette hakkede mandler i kremen, og revet marsipan hvis du måtte ønske.

Ris a la mande er en sikker julehit og selvsagt er det kampen om den store mandelen og mandelgaven her også. I motsetning til i Norge der vi vanligvis bruker bringebær- eller jordbærsaus, er det mer riktig å bruke kirskebærsaus til denne desserten. Dessuten smaker det også mye bedre.
Kirsebærsaus kan man selvsagt lage selv, men de store dagligvarebutikkene selger også den danske kirskebærsausen fra Skælskør Frugtplantage.

Ris a la Mande
Write a review
Print
Ingredients
 1. Til grøten
 2. 1. 125 g grøtris
 3. 2. 1 dl vann
 4. 3. 10 dl h-melk
 5. 4. 1 vaniljestang
 6. Etter grøten er ferdig kokt
 7. 1. 75 g hakkede mandler
 8. 2. 2,5 dl kremfløte
 9. 3. 75 g sukker
 10. 4. Tips
 11. 5. Husk å rense vaniljestangen og ta ut alle frøene for så å legge det i grøten. La gjerne resten av vaniljestangen være med i kokeprosessen til grøten for ekstra smak. Grøten skal koke en times tid.
 12. 6. Pisk kremfløten i en avkjølet grøt og deretter rør forsiktig inn mandler (eventuelt marsipan) og sukker. Sett det i kjøleskapet og spis det når det har blitt kaldt.
Soldrøm https://soldrom.com/

Kommentarer

Kommentarer