8 tips til deg som skal selge bolig

selg bolig

Selge bolig? Bildene avgjør mest!

Skal du selge bolig og lurer på hva soom vil gi mest resultat? Bildene  er det første visningen kjøpere går på, så det å finne en god boligfotograf er å anbefale. I tillegg må interiøret selge, for hvis kjøpere ikke liker det de ser, vil de ikke komme på visning engang.

Personlig synes jeg man burde se flere boliger i virkeligheten får man avskriver noe som helst. 

LES OGSÅ: Tips til billig oppussing

Dessverre er det ikke mange som vil «kaste bort tiden» på slikt, og steder som Finn.no er den første slusen. Så bildene og interiøret må tiltrekke så mange kjøpere som overhodet mulig.

Her er 8 tips til deg som skal selge bolig:

 

1. Ha en oppdatert bolig

Dessverre er det slik mange kjøpers marked som gjelder og rom som bad og kjøkken er noe de aller fleste vil slippe å pusse opp. Med mindre de er på utkikk etter oppusningsobjekt,  men det er en annen historie. Du må regne på om en overfladisk oppdatert bolig vil være verdt det, eller om du skal selge som den er. Mange får flere på vining ved å gjøre enkle endringer som maling og reparere slitte/ødelagte rom. .  

2. Ingen personlige eiendeler

Et stikkord jeg gjentar igjen og igjen når noen skal selge er at de må tenke hotell. Hotell er varmt, innbydende men ikke personlig. Du vil se for deg dine møbler og din hverdag i hjemmet, ikke selgers. Kjøperen skal lett kunne visualisere seg i din bolig og det er lettere når alle disse tingene er borte og vekk. 

3. Ta vekk møbler

De fleste av oss har for mange møbler i hjemmet. Lei et lager, eller lån en bod/garasje hos noen bekjente og kjør vekk overflødige møbler. Rom skal se store, åpne og lette ut. Har du mange utdaterte og gamle møbler så er det også en fordel å fornye seg litt. Du kan leie, kjøpe eller få møbler på finn.no eller rett og slett investere i nye møbler. Det er også firmaer som styler hjemmet ditt og kommer med nye møbler, mens boligen ligger ute til salgs. Mange har hatt stor glede av dette og fått tjent inn dette under salget.

4. Lyse farger

Lyse farger i hjemmet er en sikker vinner når du skal selge. Det er nøytralt, alltid i mote og får rommene til å se større og lysere ut. Selv om spenstige farger kan være flotte (jeg elsker farger) er ofte det vanskeligere å nå ut til mengden. Alle vil ikke like fargene du har, derfor er hvitt og lyse farger mye mer sikkert. Nå som du skal selge handler det ikke om hva du liker, men hva majoriteten av kjøpere vil ha.

5. Rydd, rydd, rydd

Etter å ha sett i utallige boligannonser og vært på mange visninger har jeg lagt merke til at mange ikke rydder nok. Det er rotete i bokhyller, inne i skapene (ja, på visninger kikker folk ofte i skapene), i dusjen er det såperester og i hjørnene er det hybelkaniner. Vær kritisk når det gjelder ditt eget hjem og dine gjenstander. Hvor tiltalende er de for massen? Husk det er ikke du som er kjøper, men selger.

6. Blomster og planter

Blomster og planter er et eget punkt fordi det er så viktig når du skal selge bolig. Både til terasse, hage og innendørs. Før fotograf eller visning kjøper man flere blomsterbuketter, gjerne flere store grønne planter rundt omkring. Pass på at det også er dandert nok med planter i hjemmet og at det utenfor ser frodig og innbydende ut.

7. De viktige rommene

Selvfølgelig er alle rommene og helheten viktig nå man kikker på en bolig. Men i nåtidens samfunn har man ikke tid eller lyst til å pusse opp for mye. Hvor mer som er klart, desto bedre. Det å male vegger er ikke noe problem, gulvene kan bli litt dyrere. Men det er to rom som alltid burde se bra ut, kjøkken og bad. Siden dette er de dyreste værelsene er det alltid et stort pluss at disse er relativt nye og ser bra ut.

8. Mitt hjem er ditt hjem

Som sagt så er det mange ting man må gjøre før man setter boligen sin til salgs, det er ofte mye jobb og kan også koste. Men det er verdt det. Det vil ikke nødvendigvis gjøre at man får mer for boligen ved å rydde og pynte, men en ting det ofte gjør, er at det skaper en større interesse. Og hvor flere som er interesserte, desto mer sannsynlig er det at man får solgt boligen og forhåpentligvis også en budrunde. Det er under budrunden man ofte kan tjene inn ekstra kontanter.

Salg av bolig er en spennende prosess, men kan også være slitsom. Engstelse for om man for solgt, når man for solgt og ikke minst pris er noe som kverner i bakhodet konstant.

selge bolig

Snakk med eiendomsmegler og lytt til rådene de kommer med, gjerne følg de rådene som gis når du skal selge bolig. De også har av interesse for at boligen din skal selge til høyest mulig pris. Og lykke til!

Foto: Pixabay