fbpx

Blåbær ostekake

Ostekake er en storfavoritt hos mange, den klassiske ostekaken slik mange kjenner den er med bringebærgele på toppen. Men nå er det slik at dette kan selvsagt varieres.

Jeg må innrømme at jeg aldri har vært den som spiser så mye ostekake, er nok mye mer glad i karamell- og sjokoladesmak i kaker. Men å lage en ostekake med blåbær fristet veldig.

Hadde ikke smakt det før så syntes det var utrolig morsomt å lage denne. I tillegg er ostekake faktisk veldig enkelt å lage, det krever bare litt tålmodighet i henhold til tiden den må tilbringe i kjøleskap for å stivne.

Ostekake med blåbærlokk
Write a review
Print
Bunn
 1. 1.250 g søt havrekjeks
 2. 2.100 g smør
Ostefromasj
 1. 1.1 pakke sitrongelépulver
 2. 2.2,5 dl kokende vann
 3. 3.3 dl lettrømme
 4. 4.200 g kremost
 5. 5.100 g melis
 6. 6.1 ts vaniljesukker
 7. 7.3 dl kremfløte
Blåbærlokk
 1. 1.300 g blåbær
 2. 2.1 pakke blåbærgelépulver
 3. 3.2,5 dl vann
Fremgangsmåte
 1. 1.Knus kjeksen (stavmikser gir best resultat) og bland kjekssmulene med smeltet smør.
 2. 2.Ha en rund form (diameter 24 cm) og press kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter.
 3. 3.Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann, avkjøl til den er kald, (men fortsatt flytende). Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten og rør kremen inn i ostefyllet. Hell ostefyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
 4. 4.Legg blåbærene oppå den stivnede ostefromasjen.
 5. 5.Kok opp vannet og løs opp blåbærelépulveret i vannet. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig i formen over blåbærene. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet
Soldrøm https://soldrom.com/

Kommentarer

Kommentarer