fbpx

Tarte Tatin

Tarte tatin, eller opp-ned kaken, sies å være en av de beste eplekakene. Denne franske delikatessen ble i tillegg oppfunnet ved et uhell.

Historien bak tarte tatin starter med de to søstrene Stéphanie and Caroline Tatin i 1880-årene som arbeider på det franske hotellet Hotel Tatin i Lamotte-Beuvron (160 km sør for Paris). Stéphanie som var stresset lot eplene ligge for lenge i smør og sukker, i sin desperasjon for å redde kaken, valgte hun å legge kakebunnen på toppen.

Til hennes store overraskelse (og sikkert stor glede) satte gjestene på hotellet stor pris på denne nye kaken. I ettertid er det flere som er usikre på om det faktisk var Tatin-søstrene som kom på denne desserten først, men uansett, den bringer fortsatt stor glede.

Denne oppskriften er enkel, men deigen kan være krevende. De karameliserte eplene og pærene gir en helt fantastisk smak og konsistens, så dette med en vanskelig deig bryr meg ikke.

Dette er definitivt en fransk klassiker som skal gjentas.

Tarte tatin
Write a review
Print
Kakebunn
 1. 1.125 g smør
 2. 2.100 g sukker
 3. 3.1 stk egg
 4. 4.150 g hvetemel
 5. 5.1 ts salt
Fyllet
 1. 1.3 stk eple
 2. 2.2 stk pære
 3. 3.100 g smør
 4. 4.2,5 dl sukker
Fremgangsmåte
 1. 1.Bland smør (ikke smeltet) og sukker sammen til det har fått en kremete konsistens. Deretter legg til egg og bland inn hvetemel litt etter litt. Avslutt med salt. Legg deigen kaldt, da den er mye enklere å arbeide med når den er avkjølt.
 2. 2.Til fyllet så smelt smøret i pannen og ta opp i sukker, sukkeret skal smelte helt og bli gyllen i fargen, Deretter tar du i eple- og pæreskivene.
 3. Legg eplene i kakeformen først og deretter kakebunnen på toppen. Stek i ovnen på 210 grader i ca. 10-12 minutter. Når kaken er ferdig la den kjøle seg ned litt og deretter snu den på et fat så eplebunnen kommer på toppen
Soldrøm https://soldrom.com/

Kommentarer

Kommentarer