DIY Sengegavl

Lyst på ny sengegavl?

For det hadde nemlig jeg. Vi trenger ikke å gå inn på at sengen burde byttes ut (det står på planen) eller at jeg burde begynne å stryke sengesettet. Det er vel ikke bare jeg som hater å stryke? Må også innrømme at skrukkene ble ekstra tydelige og skamfulle på bildene.

Enten du har eller ikke har en sengegavl, men ønsker en ny, er det flere metoder du kan ta i bruk. Enten kaster du deg uredd og ambisiøst inn i et DYI-prosjekt (gjør-det-selv) eller du kan enkelt kjøpe noe ferdig.

Du kan bruke alt (nesten) du kan bruke skjermvegger, dører, bøker, puter, tekstiler, maling, bilder, persienner og liknende som sengegavl. Ikke la kreativiteten stoppe deg. Du kan også polstre en sponplate og stifte tekstilen på baksiden. Sjekk gjerne Pinterest for ideer. Det jeg derimot gjorde…

Gjør det enkelt

Jeg elsker lettvinte løsninger og eier ikke tålmodighet. Så det jeg gjorde var å kjøpe et sengeteppe som allerede var polstret og med mønster og fikk det sydd så det enkelt kunne tres over sengegavlen som allerede var der. Tepper knyttes enkelt i sidene så det holder seg på plass.

Ikke sydde jeg det selv heller, men det er en annen sak. Dette er noe man enkelt kan gjøre selv hvis man ønsker det. 🙂

Her er sengen før (igjen, beklager at det ikke er strøket, jeg får helt magesår):

Nærbildet av teppet over gavlen

Rommet og ikke minst sengen, ble mye mer eksklusiv og fikk et mye mykere uttryk, så jeg ble veldig glad for resultatet. Det var til og med nok tekstil igjen til et par matchende putetrekk. Nå må jeg bare begynne å stryke mer…