Slik lager du hengeampel i makramé

hengeampel i makramé
hengeampel i makramé

Makramé for alle pengene!

Makramé er noe som kommer med jevne mellomrom, det var populært på 70-tallet, jeg husker det fra barndommen på 90-tallet og her er det igjen.

LES OGSÅ: Fordelene med planter inne -10 gode grunner til å ha planter

Jeg elsker makramé, det er hjemmekoselig og tidløst. Hengeampel er det mange velger å kjøpe. Det å få planter opp er både dekorativt og praktisk. Denne hengeampelen er enkel å lage, dette er faktisk gjort på 5 minutter og det eneste du trenger er hyssing.

Ingrediensen til denne hengeampen

Nyttig info: Du står fritt til å velge hvilken type tau eller hyssing du vil bruke. Men kan anbefale materialer som bomull, hamp eller jute. De er billige materialer, men også sterk og kan tåle en tung potte og vann.

Slik lager du hengeampelen:

  • Del tau i fire deler, hver del på ca. 2 meter. Brett det dobbelt og legg brette på kroken (eller annet du vil bruke). Pass på at alle trådene som henger er jevnlange.
  • Knyt og lag en løkke øverst, pass på at det er nok plass til krok eller annet du vil bruke for å henge det opp.
  • Ta trådene, to og to av gangen, og knyt to tråder sammen. De første knutene skal sitter over plantene så ikke ta det for langt ned. Knyt alle knutene så de er på samme linje. Pass på å knyte hardt så de ikke går opp når potten kommer i hengeampelen.
  • Skill så trådene fra hverandre, nå skal du knyte med en tråd fra venstre taulengde og en fra høyre. Gå litt lenger ned på tauet, der du tenker potten vil være og gjør det samme. Ta en tråd fra venstre og en fra høyre og knyt godt sammen. Gjør dette et par ganger til, og du ser at du har laget et nettmønster slik potten ikke faller ut.
  • Samle sammen alt på bunnen og knyt alt sammen. Denne knuten må være hard knyttet sammen, for på denne vil hele vekten av potten være. Sett på potten opp i.

Mange muligheter

Dette er grunnprinsippet innen hengeampelen i makramé, men det finnes mange ulike og kreative knuter som kan gjøre ampelen enda mer dekorativ.

Her er det bare å utforske på Pinterest og Youtube, som bl.a. denne videoen:

LES OGSÅ: FORNY TREVERKET MED EDDIK OG OLJE

facebook