Gjestebriller -Hvordan rydde før du får gjester

gjestebriller

Gjestebriller -se hjemmet med nye øyne!

Hver gang vi skal ha gjester begynner jeg å tenke på alle disse tingene jeg vanligvis ikke ser i hverdagen. For selv om jeg elsker å organisere, kan jeg love deg at det nok å ta tak i hjemmet hos oss også. Automatisk tar jeg på gjestebriller og ser hjemme med nye øyne, slik jeg tror gjestene vil se det.

Støvet på alle rammene, alle de skoene i gangen, pusse glasset i dusjen, disse tingene som jeg tar lettere på i hverdagen, blir nå en større og selvsagt, en viktig greie.

LES OGSÅ: KON-MARI METODEN -RYDD KUN EN GANG!

Fordelen med å få gjester og (litt) av grunnen til at jeg inviterer folk hjem er at jeg vet jeg får tatt meg sammen til å vaske og rydde på en mye bedre måte.

Hvordan jeg rydder før besøk

Først tar jeg på gjestebrillene mine og prøver å se hjemmet mitt utifra deres ståsted.

Jeg startet med inngangspartiet utenfor og åpnet døren og går inn. Her prøver jeg å merke om det innestengt luft og om det ligger ting i gangen som er rotete eller i veien før et besøk.

Tips! Gjør alltid plass til dine gjesters sko og yttertøy, da føler man seg alltid ekstra velkommen.

LES OGSÅ: ORGANISER HJEMMET DITT

Deretter går jeg gjennom de rommene gjestene skal se og/eller være i. Jeg har ting fremme som jeg anser av en nytteverdi eller pynt, alt annet rydder jeg bort, så regninger, magasiner og kløpinnen til ryggen legger jeg altså vekk før besøk.

Jeg vil at førsteinntrykket til rommet de kommer inn er rent, ryddig og ikke minst må det være en behagelig atmosfære. At vi eventuelt roter litt under selskapet anser jeg ikke som et problem. Men førsteinntrykket når de kommer inn må alltid være bra.

De to viktigste rommene

Det er to rom jeg er ekstra nøye på og det er av hygieneårsaker, rom som bad og kjøkken kan aldri se møkkete eller ekkelt ut. Det må være nyvasket, slik det er komfortabelt for gjester å bruke toalett og spise maten.

Det trenger ikke å være av samme standard i resten av hjemmet, men disse to rommene synes jeg alltid er viktig.

På badet liker jeg også å tenne duftlys og alltid ha et gjestehåndkle klart. Det verste er å besøke andre og kun finne deres egne dusjhåndklær tilgjengelige, man vil jo gjerne slippe å tørke hender med dopapir eller på klærne.

Alt må ikke være perfekt

Det er lov å gi seg selv tillatelse til at ikke alt må være perfekt. Selv om de fleste av oss ønsker å vise hjemmet fra sin beste side, så er det lov å leve, og litt rot og støv er selvsagt helt normalt i ethvert hjem.

For min del er gjestebesøk en perfekt grunn og motivasjon for meg å ha det ryddig og ta en skikkelig vask, men der er vi selvsagt forskjellige. Noen holder kanskje lik standard hele tiden og har det alltid rent og pent, og andre bryr seg ikke om slikt.

Prøv likevel å ta på gjestebriller, for kanskje du ser hjemmet med nye øyne?

facebook