Hvordan henge opp bilder og dekorasjoner riktig på veggen

henge opp bilder
Foto: Pexels

Mine tips for å henge opp bilder og dekorasjoner

Vankselig å vite hvordan du skal henge opp bilder og dekor på veggen? Her har jeg noen tips jeg gjerne vil dele.

Aller først! En klassisk feil når folk henger opp kunst eller dekorasjon på veggene er at de henger det for høyt. Tenk at vanlig gjennomsnittshøyde skal kunne stå rett opp og ned, og kunne se rett inn i bildet.

Vi skal slippe å se opp mot taket. selv om du kanskje vil vise frem de fine taklistene dine. Derfor: ikke heng bilder eller dekor for høyt opp. Det er den viktigste regelen jeg kan dele med deg, men jeg kommer med flere.

LES OGSÅ: Hvordan gi slipp på ting

For det andre, hvis du skal henge flere bilder sammen, så heng de sammen. Ikke la det være stort mellomrom mellom bildene, skap en helhet på veggen. Test gjerne på gulvet først hvordan du vil sette sammen bildene før du lager de hullene i veggen.

Det tredje tipset jeg vil dele med deg er at du måler nøye! Ikke slurve med hvor du skrur inn opphenget. Bruk målestokk, blyant og hvis nødvendig: vater.

Personlig elsker jeg vater, for selv om jeg har et godt øyemål, kan det ikke bli perfekt nok, ikke sant? Vater er enkelt og gjør resultatet mye bedre. Så ta denne prosessen alvorlig, selv om den kanskje ikke er den mest morsomme.

Lek deg frem

Foto: Pexels

Vær kreativt, tenk utenfor boksen, saumfar Pinterest for ideer og kast deg ut i det. Veldig mange er redde for å gjøre feil og at ting skal bli stygt.

Det du må huske på at det meste er enkelt å fikse, hvis det ikke skulle bli som du trodde. Hull kan sparkles eller dekkes over, skru ned det som ikke var så fint og prøv noe annet.

LES OGSÅ: 3 enkle tips for feng shui i hjemmet

Som regel fungerer det. Spesielt hvis du har gjort som jeg rådet over og testet ut på gulvet først.

Vær nøye og kast deg ut i det.

Jeg har også laget denne bruksanvisningen på hvordan henge opp bilder og dekorasjon på veggene.

henge opp bilder guide
facebook