3 enkle tips for bedre feng shui i hjemmet

feng shui tips
Foto: Bigstock

Feng shui tips alle kan klare

Feng shui (vind-vann)  har røtter i Kina 3000 år tilbake i tid, men er siden 1960-årene blitt mer og mer populært her i Vesten. 

Feng shui er en livsstil der man tror at de fire himmelretninger (nord, sør, øst og vest), de 5 elementene (jord, vann, vind, ild og metall) kan være med å skape bedre chi -livsflyt og energi.

Det er mange regler innen feng shui, som du kan lese i min serie «Feng shui interiør«, men her er tre enkle metoder for å skape bedre harmoni og feng shui i hjemmet ditt:

1. Få orden på rot

For en som lever for organisering er dette musikk i mine ører. Orden er en svært viktig del av feng shui, rot skaper dårlig energi i hjemmet.

Så få satt i gang en skikkelig opprydding, jeg kan anebfale Konmari-metoden og bli kvitt alt det du ikke lengere har bruk for.

I feng shui er opprydding noe som vil hjelpe deg føle at du får ro i sjelen og er derfor en form for terapi.

2. Ha frisk luft i hjemmet

Du har sikkert kommet inn i et hjem der luften er tung. Innestengt luft er ikke fra i feng shui, energi skal ha rom og luft til å bevege seg sa det er i konstant aktivitet.

Luft renser hjemmet og sinnet og hjelper oss være mer våkne og oppvakte. 

For bedre luft i hjemmet kan jeg anbefale planter og ikke minst, åpne vinduet hver eneste dag. 

3. Ha nok lys

Vi mennesker trenger luft, men en annen ting vi trenger i stor grad er lys. Naturlig lys er selvsagt den beste i kilden, men i mangel av sol, spesielt i vinterhalvdelen, så er det viktig med mye lys i hjemmet.

Lys er spesielt viktig i treenighetsrommene som bad, kjøkken og soverom. Lys vil bidra til en bedre energi i hjemmet.

Det er selvsagt mye mer til feng shui enn disse punktene, men dette er god start for deg som ønsker å skape en bedre energi og harmoni i hjemmet.

      •