fbpx

Pink Velvetcake

Jeg elsker rosa. Det er et eller annet utrolig forfriskende og innbydende når det kommer til rosa desserter. Jeg får automatisk mer lyst på de rosa cupcakes-ene, jeg vil aller mest smake på de rosa dropsene. Rosa vinner nesten alltid hos meg.

Før kakedekorasjoner og fancy konditorfarger kom til Norge (altså i min barndom), smakte jeg på en rosa kake. Alt var rosa, jeg glemmer aldri den følelsen, av å spise noe som var knall rosa. For meg var det ren magi. Hvordan fikk hun det til? Og hvorfor klarte ikke min egen mor det med fargen fra butikken?

Selv om jeg nå skjønner “magien” bak en rosa kake, sitter den følelsen fortsatt i meg. Så selv om jeg elsker originalen, red velvet cake. Så ville jeg lage en rosa utgave. Bare fordi rosa kaker er litt morsommere. Pink velvet cake ble en ny, og magisk opplevelse for meg. Og vi er begge stappmette på rosa. Men velger nok fortsatt en rosa cupcake neste gang også.

Pink Velvetcake
Write a review
Print
Kaken
 1. 1.250 g hvetemel
 2. 2.200 g sucker
 3. 3.4 store egg
 4. 4.1,5 dl melk
 5. 5.6 ss usaltet smør
 6. 6.2 ts bakepuver
 7. 7.2 ts vaniljeekstrakt
 8. 8.3-4 ts med konditorfarge
 9. 9.½ ts salt
Glasur
 1. 1.230 gram Philadelphia Ost
 2. 2.230 grams rom temperert Mascarpone ost
 3. 3.1 ts vaniljeekstrakt
 4. 4.115 gr. melis
 5. 5.360 ml pisket kremfløte
Fremgangmåte
 1. 1.Miks hvetemel, sukker, bakepulver og salt sammen først. Deretter bland inn eggehvite fra fire store egg og melk. Helt til sist ta i vaniljekstrakten.
 2. 2.Stek deigen i to runde former (diameter 24 cm) på 175 grader i ca. 30 minutter.
Glasur
 1. 1.Bland ostene sammen med melis, hell så opp i vaniljekstrakt og pisket krem
Soldrøm https://soldrom.com/

Kommentarer

Kommentarer