fbpx

Tea Loaf

Tea loaf er det kanskje ikke så mange som har hørt om her i Norden, men tea loaf er en klassisk kake vi finner overalt i UK og Irland.

Den passer  perfekt til Afternoon tea, for de av oss som liker å kaste oss på den britiske tradisjonen. Tea loaf sies å være en engelsk kake og den er laget på frukt og krydder. Etter tradisjonen tro spises den i skiver med smør på. Jeg elsker denne kaken.

For det første så er den tørkede frukten dunket i te, i minimum to timer, helst over natten. Så denne kaken har mye te-smak, noe som er poenget for meg når det skal være med i ingrediensene.

Dette er en kake som vil bli en sikker hit, en annen ting som gjør meg glad er at det skal være brunt sukker i den. Jeg elsker smaken av brunt sukker og forstår ikke hvorfor vi bruker den mer!

Valg av te i denne kaken er rooibos, eller rød te. Dette valgte jeg fordi det gir en fin, gylden farge og rød te har allerede en veldig sterk og søtlig smak. Du kan bruke akkurat hvilken te du ønsker, men vil anbefale en te som har mye smak. Kamillete vil neppe ha samme effekt.

Som jeg ofte sier når jeg legger ut kakeoppskrifter, denne kaken er utrolig enkel å smekke sammen. Dette er den perfekte hverdagskaken, spesielt til en deilig kopp med te.

Tea Loaf med Rooibos
Write a review
Print
Ingredients
  1. 1.4 poser med te (rooibos var det jeg brukte)
  2. 2.500 g tørket frukt (jeg brukte papayamix med ananasbiter og rosiner)
  3. 3.125 g brunt sukker
  4. 4.250 g "Self-raising"-mel (kan kjøpes i utvalgte butikker, se tips)
  5. 5.½ ts kryddermix
  6. 6.1 egg
Fremgangsmåte
  1. 1.Kok opp 3 dl med vann og legg de fire teposene i den i ca. 10 min. Deretter legg tørket frukt opp i tevannet. La det trekke i minst to timer, men gjerne over natten.
  2. 2.Bland så mel, sukker og resten av tilbehøret sammen med frukten. Brukt tevannet her også for å gi deigen litt væske, men ikke bruk alt hvis den begynner å bli tynn i konsistensen. Hel den opp i en brødform som du dekker med bakepapir.
  3. 3.Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca. 1 time.
Tips
  1. 1.Hvis du ikke vil eller får kjøpt self-raising flour, så er det innmari enkelt å lage den selv. Bland 2,5 dl hvetemel med 1½ bakepulver og en ½ ts salt.
Soldrøm https://soldrom.com/

Kommentarer

Kommentarer