Spare masse penger på mat + gratis måltidsplanlegger

Planlegg ditt måltid

Som jeg skrev i forrige innlegg, så har jeg satt meg noen ytterst få, men viktige forsetter for det nye året. En av mine store fallgruver når det kommer til pengesløsing er og blir på mat. Jeg har klart å skjerpe inn mye de siste årene, men dessverre så bruker jeg fortsatt for mye penger på butikken. Vær så snill og si jeg ikke er den eneste?

Som med alt annet krever dette en ny struktur, for det jeg gjør nå, fungerer tydeligvis ikke. Min strategi nå har nesten vært å handle 3-4 ganger i butikken, ta dag for dag og rådvilt lete etter middagsforslag – i butikken. Dyrt, tidkrevende og lite motiverende.

Nå skal jeg sette opp en plan og planlegge hver uke (må innrømme mange uker kommer til å bli like) og tenke økonomisk. Hvilke matvarer er billigst, hvor skal det kjøpes og få inn mer varierende kost. Jeg vil bruke mye mere urter og grønnsaker, og for holdbarhetens skyld vil det også innebære frosne varer.

Det skal ikke bli like yppige besøk i butikken (selv om den er rett rundt hjørnet), og jeg kommer nok til å bestille hjemlevering fra butikker som Kolonial. Dette handler også om å spare tid som jeg var inne på tidligere.

Ved å følge denne planen kan vi spare 4-5000 i måneden på mat. Er ikke det utrolig? Hvor mye man kan spare på litt planlegging? Jeg gleder meg masse til å kunne bruke disse pengene på noe annet. Jeg har også hørt sparekontoens rop etter mer påfyll, så må nok gi litt til den også.

måltidsplanlegger
Last ned min måltidsplanlegger lenger ned her! Gratis 🙂

Dette er måltidsplanleggeren jeg har laget for 2020, jeg har allerede begynt å notere på den og er strålende fornøyd med alt jeg skal spare.

Kjøpe på tilbud

Klar for en ny hverdag med måltidsplanlegger?

Det finnes flere apper og nettsider som viser de ulike butikkers tilbud og avslag, og jeg vil anbefale dere å bruke dette. Jeg har kjøpt mye mat på tilbud det siste året og hamstret det som faktisk er billigere i Sverige og Danmark, når jeg er der. Det høres lite kult ut, men vi må ha mat, og mat bruker vi uansett om vi vil eller ei, mye penger på. Så hvorfor ikke gjøre det litt billigere?

Flere butikker har også hyller med varer til avslag på grunn av liten holdbarhetsdato, disse hyllene kaster jeg meg over. Det jeg vet vil brukes tar jeg mye at, spesielt varer som Salma laks. Invester heller i en egen fryser enn dyre matvarer.

Håper at hvis det er flere som meg der ute at du fikk litt inspirasjon og at du laster ned, eller lager din egen måltidsplanlegger.

Lykke til!

facebook