10 positive ting som skjer når du rydder opp!

10 positive ting
Foto: Pexels

10 positive ting som skjer når det er ryddig

Jeg snakker hele tiden om at man må rydde og organisere hjemmet, og jeg kan forstå at man kan bli litt lei. Hvorfor må jeg rydde?

Vel du ingenting, det er ditt hjem og dine regler, du bor akkurat slik du ønsker. Jeg sier også at det er du som er eksperten og det mener jeg. Ingen kjenner og kan hjemmet ditt bedre enn deg.

LES OGSÅ: KONMARI-METODEN VERDENS MEST KJENTE RYDDEMETODE

Men! De aller fleste reagerer på stress og rot. De mistrives og er mer urolige enn når det er ryddig. Det er derfor vi ryddegale hele tiden roper ut om at dere må rydde å organisere. Fordi de vil gi positive utslag, men det visste du kanskje?

Foto: Pexels

Her er 10 gode grunner til å rydde hjemme:

1. Du vil få mer overskudd! Når det er harmonisk og organsiert hjemme vil du få mer tid og energi til andre ting, overskudd til ting som kanskje er litt morsommere også?.

2. Du får mer tid. Utrolig, men sant. Tiden du bruker på å rydde vil spare seg inn rimelig kjapt. Enten du tar en storopprydding eller sonerydding, vil du spare masse tid på organisering.

3. Du vil føle deg lettet. Det er tyngende å ha rot, ikke bare fysisk, men mentalt. Det å få orden og ikke minst kvitte seg med ting (rot) vil gjøre at du føler deg mye lettere, på alle mulige måter.

4. Mindre stresset. Rot er stress og stress skaper rot. Her har vi en ond sirkel vi kan holde gående -lenge. Derfor vil du føle deg mye mindre stresset når du har fått det ryddig.

5. Du får mer penger. Økonomien får også et løft av at du har det mer ryddig. Du bruker mindre penger på «ting», hvorfor skal man kjøpe mange nye gjenstander når vi akkurat har blitt kvitt det?

6. Du finner tingene dine. Ingenting er mer frustrerende enn å bruke tid og energi på å lete etter ting du vet du har, ett eller annet sted. Når du organiserer finner du lett igjen tingene dine.

7. Lettere å rengjøre. Det er mye lettere og raskere å rengjøre et hjem som ikke stor på hodet. Vasking og støvsuging vil gå mye lettere hvis du har det ryddig.

Foto: Pexels

8. Du vil ha færre ting. Vi har en tendens til å ha altfor mange ting. Så det at du etter ryddingen, mest sannsynlig har færre ting er faktisk en fordel! Virkelig.

LES OGSÅ: DETTE ER DE 3 ÅRSAKENE TIL ROT

9. Helsen din blir bedre. Både fysisk og psykisk påvirker rot kroppen vår negativt, på samme måte så vil et mer ryddig hjem påvirke helsen din positivt.

10. Du blir så glad. Dette er vel min favoritt, et ryddig hjem har så mye å si på humøret. Det føles så bra når du har orden og har et hjem du trives i. Man sover bedre, føler seg bedre og kan med glede (og uten uro) invitere folk med hjem.

Som du ser at det virkelig bare fordeler med å rydde opp! Så her er det bare å sette i gang og la 10 positive ting skje i ditt liv også! Lykke til 🙂

facebook