Feng Shui Farger -Hva symboliserer fargene?

feng shui farger
Foto: Pexels

Feng Shui Farger og fargebetydning

Som med alt annet innen feng shui, har alle elementer, retninger og farger en betydning. Fargelæren  innen feng shui sier blant annet at hvis du liker en farge veldig godt, kan det være for at du har behov for den energien fargen gir deg.

LES OGSÅ: 3 ENKLE TIPS FOR BEDRE FENG SHUI I HJEMMET

Min favorittfarge er blå, jeg elsker selvsagt alle farger og vil ikke ha blått overalt. Men vet at blåtoner er noe jeg kommer tilbake til igjen og igjen. Blå symboliserer klarhet og inspirasjon. Så noe i  meg søker kanskje inspirasjon?

Noen liker masse farger, andre vil ha det helt hvitt. Hvit symboliserer renselse, så kanskje du vil fokusere på her og nå?

I feng shui brukes det sjeldent sterke farger, det er kun for å skape en sterk effekt på deg og rommet, hvis det skulle være innslag av farger. Fargen får også en annen betydning når det kommer til struktur, materiale og mønster.

Dette betyr de ulike fargene:

Hvit: Hvit er renselse, et behov for granskning og bevisstgjøring. Hvit passer godt inn på et bad.

Egenskap: Fornyelse, starte med nye ark, blir bevisst på drømmer og mål.

LES OGSÅ: FENG SHUI STUEN -SLIK OPTIMALISERER DU STUEN DIN

Grå: Grått er stille og mangler energi, siden det er en blanding av sort og hvit representerer den også rettferdighet og mekling. Denne fargen burde unngås på soverommet.

Egenskap: Fremmer rettferdighet og ro.

Svart: Sort er en farge som er innadvendt og symboliserer makt, den handler om at vi setter grenser og vet våre verdier.

Egenskap: Indre granskning og sette grenser for oss selv.

feng shui farger blå
Foto: Pexels

Blå: Blått er naturlig nok fra vannelementet og symboliserer klarhet og inspirasjon.

Egenskap: Fremmer konsentrasjon, ro og avslapning for kropp og sinn.

Turkis: Denne fargen står for kommunikasjon, og har egenskaper fra grønt og blått som klarhet og balanse.

Egenskap: Kjølende og forfriskende for kropp og sinn.

LES OGSÅ: FENG SHUI BADET

Grønn: Grønt skaper balanse og ro, grønt viser til kvalitet og ikke kvantitet. Grønt referer mye til naturen, og grønne planter passer spesielt godt på badet.

Egenskap: Beroligende og harmoniserende som styrker kvalitet.

Gul: Gult er en tydelig farge og er en perfekt farge for egoet. Det passer i flere rom grunnet den positive og energirike egenskaper, som kjøkken, stue og soverom.

Egenskap: Stimulerer tankegangen og logikken

feng shui farger
Foto: Pexels

Oransje: Oransje er en sosial farge som bidrar til god atmosfære og interessante samtaler. Oransje har ildelementet i seg og passer på kjøkken.

Egenskap: Glede, utadvendt, oppmuntring og aktivering

Brun: Brunt er jordelement og symboliserer trygghet og stabilitet. Brunt holder på energien og sirkulerer den ikke videre, slik f.eks. oransje gjør. Dette er derfor en god farge for avslapning.

Egenskap: Stabilitet og trygghet, står stødig i motgang.

Rød: Rødt er også en ild-farge, og viser til handlekraft, mot og synlighet. Rød er blodets farge og vekker liv og lidenskap. Dette er en farge man burde ha i små doser, og ikke på soverom eller bad der man skal slappe av.

Egenskap: Aktiverer varme, kjærlighet, aggresjon og utadvendt.

Rosa: Rosa er fargen som symboliserer at man skal elske seg selv, selvaksept og er generelt en snill farge. Rosa reduserer sinne og gjør oss roligere. Rosa passer på soverom og bad.

Egenskap: Demper angst, stress og sinne

LES OGSÅ: FENG SHUI PÅ SOVEROMMET

Lilla: Lille er dramatisk og et ønske om indre søken. Lilla er derfor på søken etter det ukjente, men også en kjent farge for verdighet.

Egenskap: Uro, angst, depresjon, intuisjon, spiritualitet

P.S. Alle fargene kan også ha samme effekt og energi i nedtonede og lysere varianter, så du må ikke ha sterke farger for best effekt.

facebook