20/20-regelen – Hvordan bli kvitt «En dag…»-gjenstandene

20/20
Foto: Pixabay

En dag…

Vi har vel alle hørt oss selv si «en dag kan jeg få bruk for denne..

Det å kvitte seg med ting enten det er selge, gi bort eller kaste kan være ekstremt vanskelig til tider. Vi knytter oss så veldig til eiendelene våre.

Marie Kondo sier «Sometime means never«. Så med andre ord, en dag vil sjelden komme. Vi tar vare på alt mulig unødvendig og bruker «en dag» som en unnskyldning for å ikke gi slipp

LES OGSÅ: Danshari -Ekstrem Minimalisme fra Japan

20/20 -regelen

En regel for å hjelpe deg gi slipp er 20/20-regelen som er en ny metode for å kvitte seg med ting på som ofte blir liggende grunnet «en dag…»

20/20-regelen er fra USA og er slik: Tar det under 20 minutter og koster under 20 dollar (ca. 200 kr) å skaffe gjenstanden på nytt, kvitter vi oss med den.

På denne måten beholder vi ikke så mye unødvendig og vet at hvis man skulle trenge det, så er det enkelt og billig å kjøpe det på nytt.

Etter mange år med selge/gi bort ting kan jeg si at det er sjeldent man trenger noe på nytt. Ofte er det unnskyldninger vi kommer med fordi vi har så vanskeligheter for å gi slipp på våre eiendeler.

20/20-regelen
Foto: Pexels

Hvorfor leve med mindre?

Det virker som jeg er den store forkjemper av minimalisme. Det er jeg ikke. Men jeg synes ikke man skal oppbevare alt mulig, bare fordi man ikke klarer å gi slipp.

Vi mennesker er sentimentale, og det er ikke noe galt i det. Vi legger følelser i objekter og kan knytte oss mye til enkelte gjenstander.

20/20-regelen er en god rydderegel på hvordan du kan avgjøre om det er noe du skal beholde eller ikke.

Dette gjelder selvsagt de tingene som sjeldent eller aldri brukes. Og husk, man angrer sjeldent, ofte aldri, på det man kvitter seg med.

Min erfaring med 20/20

Jeg personlig synes denne regelen er veldig lett å følge og den gir mening. Ikke kast bort masse plass for noe som kan enkelt erstattes hvis du skulle ombestemme deg.

Jeg har aldri angret på tingene jeg har kvittet meg med, ofte er avgjørelsen om å gi slipp på noe mye vanskeligere enn selve prosessen. Har jeg bestemt meg er det enkelt å gå videre, men det er min erfaring.

Synes du det er vanskelig å kvitte seg med ting?