Det var en gang… Jeg har utgitt eventyrbok!

Illustrasjoner + eventyr = bok

Jeg har utgitt en eventyrbok, jeg er både kry og glad, jeg kunne høre meg selv tenke syrlig «everyones a writer now…» men blåser i det. Jeg er så fornøyd! En ordentlig bok av god kvalitet, fint og glansfult papir, satt sammen, designet og illustrert av undertegnede *litt stolt*.

Det var en gang... er en samling med kjente eventyr hovedsaklig fra H. C. Andersens univers, men inkluderer også to av brødrene Grimms historier, Hans og Grete og Rødhette.

Når jeg hadde laget alle disse illustasjonene som også er å finne i nettbutikken, kom denne ideen kastene over meg og jeg ville trykke bok. Boken er i lite opplag, trykket privat (aka: dyrt), så derfor kan ikke boken koste kr. 199, men boken er som sagt av god kvalitet.

det var en gang tommelise

Om boken

Boken finnes som fysisk bok og e-bok. Samme eventyrene, samme illustrasjonene, men ikke samme pris. Du kan se på bøkene i nettbutikken og sammenlikne her.

Boken inneholder 12 kjente og kanskje litt mindre kjente eventyr, men alle er de blant mine barndomsfavoritter.

Historiene i boken er:

 • Tommelise
 • Nattergalen
 • Rødhette
 • Prinsessen på erten
 • Hans og Grete
 • Engelen
 • De ville svaner
 • Den lille havfrue
 • Den standhaftige tinnsoldat
 • Snedronningen
 • Den stygge andungen
 • Piken med svovelstikkene

De aller fleste historier kjenner vi godt, men måtte ta med noen favoritter som bl.a.»Engelen«, En historie som handler om hva som skjer hver gang et barn dør. -Da kommer en engel og viser barnet alt det gode som skjedde i livet før de reiser sammen opp til Gud (en veldig trist og søt historie).

De ville svaner er en annen spennende historie som heller ikke er like kjent som Andersens andre eventyr. Den handler om 11 prinser som blir forvandlet til svaner av sin onde stemor, og om deres søster, Elisas kamp for å oppheve forbannelsen. Alle 12 historier er gode eventyr som passer for liten og for stor.

Boken er unik og kun i et lite opplag, men kan selvsagt bestilles hvis det skulle være stor etterspørsel. Noe som selvsagt hadde vært utrolig hyggelig!

Don’t judge a book by it’s cover

Jeg som lider av perfeksjonisme, datter av en norsklærer ,har riktignok klart å overse en tastefeil på forsiden av min første (og eneste) bok. Hårreisende og stressende, men mest av alt ironisk. Dette skulle ikke skje! Hva er feil tenker du?

det var en gang anderden

Vel, hos meg heter (H.C. )Andersen, Anderden på forsiden. Tok meg faktisk litt tid å oppdage, men når jeg så det var det alt jeg så.

Det jeg derimot har lært av å leve med en samler, er at trykkfeil øker verdien. Så kun første opplag vil ha den eksklussive og fantastiske trykkfeilen! *sukk*

Jeg har hatt to valg: brenne bøkene, skamme meg og gå i dyp depresjon (litt teatralsk er jeg jo) eller le av det. Jeg valgte siste fordi det virket bedre enn å brenne bøker til flere tusen kroner, som fortsatt er like fine til tross for d-en som var feil og jeg vil ikke være dypt deprimert, spesielt ikke like før jul.

Litt skam er det nok, men tro meg! Det skal ikke skje igjen, og teksten i boken er bedre. Så her står jeg frem og innrømmer min feil, dette burde jeg ha sett før jeg godkjente det til trykkeriet, men nope. Det la jeg ikke merke til i det hele tatt…

Snipp, snapp, snute, så var eventyret ute

Håper likevel til tross for min fatale og grusomme feil at boken fortsatt vil falle i smak. Alle som bestiller før 20. desember vil få med et gratis bokmerke og frakt er inludert i prisen!

Samme tilbud vil det være når jeg skal stå på mitt neste julemarked i Trøgstad den 7. desember kl. 12:00

facebook