Julerengjøringen – 7 enkle tips for å komme i gang

julerengjøringen
Foto: Pexels

Julerengjøringen, så var det den tiden av året

Jeg skriver dette innlegget ikke for bare til deg som leser, men faktisk også litt til meg selv som en huskelapp. For jeg ligger etter i år, på alt!

Ny stilling på jobben (3 måneder med intens opplæring), utstilling, julemarkeder og oppdateringer i nettbutikk, ikke minst gitt ut en eventyrbok, så jeg kan si at jeg er i 100% jobb og i 100% fritidsaktiviteter for tiden. Det merkes 200%.

Og det kan jeg se hjemme… Jeg har heldigvis fått satt opp juletreet (hurra for plastikk), og pyntet til jul, men så mye gjenstår fortsatt, dessverre.

To ganger i året tar jeg en ordentlig gjennomgang av hjemmet, det er under vårrengjøringen og julerengjøringen. Da løfter de firesetersofaen ut fra veggen, støvsuger og vasker, går nøyere igjennom kjøkkenskuffer og ja, alt.

Dette vet jeg at det er flere som gjør, vi ønsker jo et strålende hjem til jul og nyttår. Vi vil spise god og fet mat, i hyggelige omgivelser, og ikke minst, dette er tiden vi får mye gjester på besøk. Så ja, ting må gjøres.

Mitt tips og det jeg har gjort denne uken, er at jeg gjør litt hver dag, etter middag er det noen små prosjekter som settes i gang, slik at det blir mindre tidspress i helgene.

Foto: BigStock

Så her er mine 7 tips for julerengjøringen:

  1. Ta litt hver dag. Om det er storvask, vaske bad, ta skuffene på kjøkkenet eller gå gjennom klesskapet. Lag en liste over hva du må få gjort og gjør litt hele tiden.
  2. Gjør plass i kjøleskap og kjøkkenskap. Vi vet at det kommer mye varer iht julehandelen, gå gjennom skapene dine, få oversikt over hva du har og hva du mangler og rydd plass med en gang til julevarene.
  3. Gjør plass i gangen. Det er her gjester (og du) kommer inn først, skap en hyggelig stemning i gangen, rydd vekk alt du ikke trenger å ha stående og skap en hyggelig velkomst.
  4. Støvsug og tørk støv nøyere. Ta en ordentlig omgang med støvsuger og støvklut og fjern støvet på alle de stedene vi vanligvis glemmer og «glemmer». Ref. toppen av bokhyllen, lister, bak møbler etc.
  5. Vær realistisk. Det er alltid mye man gjerne skulle ha fått gjort, men hva er realistisk? Sett mål som faktisk er mulig å gjennomføre. Du skal også bruke tiden på andre ting.
  6. Vask gulvene godt. Om vinteren kommer det mer møkk og støv inn grunnet været utenfor. Vask derfor gulvet og fronter og du vil se stor forskjell.
  7. Vær snill med deg selv. Julen handler ikke om at alt skal være perfekt, gjør det du får gjort og nyt tiden sammen med familie og venner.

Håper du fortsatt får en fantastisk førjulstid og at julerengjøringen ikke blir for stressende, men husk du kan avgjøre og styre hvor mye stress det faktisk blir. Du ikke gjøre alt, jeg vet at jeg ikke får gjort alt som jeg gjerne skulle ha fått gjort, men skal fortsatt ha en fin jul av den grunn.

facebook