Er du klar for en digital opprydding?

digital opprydding

Du leste helt riktig, la oss ta en digital opprydding

Hva i all verden er en digital opprydding? Ja, tenk så gøy! Når vi tenker på opprydding er det veldig lett å tenke på alt det vi har fysisk rundt oss. Men hva med alt rotet vi har digitalt?

Here we go again… må man liksom rydde i alt, hele tiden? Rot påvirker oss, og det er aldri på en positiv måte. Det skaper stress, depresjon, angst, overvektig, forvirret og ja, du skjønner tegninga.

LES OGSÅ: HVORDAN GI SLIPP PÅ EIENDELER OG SETTE I GANG MED OPPRYDDINGEN.

Men hvordan går med din digitale opprydding?

Nå som mobiler og andre enheter kan så og si gjøre alt og har stor lagringsplass, blir det til at vi overlesser enhetene med bilder, filer, apper og musikk.

Så hvorfor ikke ta en digital opprydding?

Mobil/Tablet

På disse enhetene kan du:

1. Starte med å slette apper du ikke bruker lengere, apper kan ta mye plass

2. Lag mapper og legg apper som er i samme kategori sammen

3. Bilder er noe av det som tar mest plass, gå gjennom bildene og slett det du ikke trenger. Ofte så har vi flere bilder av samme motiv, det trenger vi ikke. Last opp det du vil ta vare på skyen.

LES OGSÅ: DETTE ER VERDENS MEST KJENTE OG SUKSESSFULLE RYDDEMETODE

4. Gå gjennom skyen, her er det sikkert mange bilder som kan slettes. Gjerne lag mapper og sorter bildene så de er enkle å finne.

5. Rydd i musikken, lag lister enten etter album, artist eller kategorier og skap et system som gjør det lettere å finne frem til de ulike sanger og artister du vil høre på.

PC/MAC

På disse enhetene kan du:

1. Gå gjennom dokumenter, bilder og nedlastinger. Er det noe som kan slettes? Vær brutal og slett det du ikke lenger trenger, og legg viktige dokumenter enten på skyen eller ekstern lagring.

2. Gå til programoversikten, er det programmer som kan slettes?

3. Legg bilder, musikk og dokumenter i mapper og sett ting i system, da blir det mye lettere å finne frem.

4. Gå gjennom skyen og/eller ekstern harddisk. Vær kritisk til hva du ønsker å beholde, man trenger ikke masse bilder av samme motiv, hva med å holde det beste?

5. Rens PC-en, det finnes mange ulike gratisprogrammer som hjelper å slette informasjonskaplser og diverse etter mye nettsøk. Dette kan være lurt å gjøre ved jevne mellomrom.

LES OGSÅ: DE 3 MEST VANLIGE ÅRSAKENE TIL AT DET ER ROTETE

Andre enheter

Andre enheter som minnepinner, kamera og programmer som blir brukt kan det også være lurt å ta en digital opprydding på. Har du mange opptak på tv-en du har sett ferdig? Slett dem.

Har du mange bilder og videoer på kameraet? Legg de på ekstern lagring hvis du vil ta vare på dette og slett det.

Selv om dette er «usynlig» rot, så handler dette om en omstilling og danne, nye, gode vaner som vil gjøre hverdagen mye enklere og ikke minst systematisk.

Personlig synes jeg det er forfriskende å bruke enheter hvor jeg enkelt finner frem.

Hva synes du om digital opprydding? Yay eller nay?

facebook