fbpx

Fudgekake

Det sies ofte i våre oppskrifter at “denne er enkel å lage”. Det er fordi at enkle oppskrifter er gøy! Og man orker ikke å lage kompliserte desserter hele tiden. Hvorfor utsette seg selv for stress? Denne er også enkel, så enkel at denne vil jeg lage ofte.

Hjelper også at den er ubenektelig god. Bunnen er en kladdekake (litt som brownie), resten… Sjokoladefudge (og der kom hallelujakoret til Händel).

Venner og familie er advart, denne kaken vil besøke flere hjem!

Fudgekake
Write a review
Print
Kladdkake
 1. 1.100 g smør
 2. 2.2 egg
 3. 3.3 dl sukker
 4. 4.1,5 dl hvetemel
 5. 5.5 ss kakao
 6. 6.2 ts vaniljesukker
 7. 7.5 ss kakao
Fudgeglasur
 1. 1.2 dl kremfløte
 2. 2.1 dl sukker
 3. 3.1 dl lys sirup
 4. 4.100 g kokesjokolade
 5. 5.100 g smør
Kladdkake
 1. 1.Smelt smøret, og deretter tilsett de andre ingrediensene og pisk det sammen. Legg det så i en rund form (anbefaler 24 cm i diameter) og bakepapir i bunnen. Sett ovnen på 175 grader og stek i ca. 20 min.
Sjokoladefudgeglasur
 1. 1.Varm opp fløte, sukker og sirup, deretter tilsett kokesjokoladen i små biter. Kok det i ca. 15 minutter til blandingen har blitt tykk. Skru gjerne opp varmen hvis dette tar tid og rør ofte. Når det har blitt tykkere ta det av kjelen og tilsett mykt smør og rør det fort sammen.
 2. 2.Hell først over fudgen når kaken er avkjølet og la den stå i kjøleskapet i noen timer før servering. Jo lengere, desto bedre.
Soldrøm https://soldrom.com/

Kommentarer

Kommentarer