6 enke tips for å få hotell-looken på eget soverom

Hvem elsker vel ikke et vakkert hotellrom?

hotell-looken
Foto: Pixabay

Jeg, som mange andre elsker nemlig hotell og hotell-looken. Den er ren, ryddig og har en rolig atmosfære. Ingenting er så behagelig som å komme inn på et vakkert hotellrom.

LES OGSÅ: Opprydding med Konmari-metoden

Så det er med god grunn at mange ønsker denne stilen selv på soverommet. Så hvordan kan du få hotell-looken hjemme i eget soverom?

Foto: Pixabay

Her er 6 tips på hvordan du kan få hotellstilen på ditt eget soverom!

1. Minimalisme

Et hotell er aldri overfylt av ting, det er enkelt dekor og kun de nødvendige møblene vi forventer på et hotellrom. Så hvis du vil ha hotell-looken på soverommet er noe av det viktigste du kan gjøre er å minimalisere for rot, dekor og møbler.

2. Gulvteppe

Typisk hotellrom er tepper, du vil kanskje ikke ha teppe på hele rommet, men et gulvteppe kan være med på å skape en lunere og behagelig atmosfære. Dessuten er det deilig å sette bare føtter på et teppe under vinterhalvåret. Vinn-vinn.

Foto: Pixabay

LES OGSÅ: Opprydding med Feng Shui

3. Møbler

Det som er typisk på et hotellrom er at alle møbler står i stil med hverandre. Du må ikke ha alt fra samme Ikea-serie, men det er lurt å tenke at det er rød tråd i rommet. Møbler burde ikke kræsje. På hotellrom er det ofte et skrivebord, men dette er ikke noe man må prioritere i eget hjem.

4. Duft

For å skape en enda mer god atmosfære kan det være lurt å ha en godlukt på soverommet. Det kan være duftlys, duftpinner eller romspray. Dufter som lavendel er å anbefale på soverom.

Foto: Pixabay

5. Puter

Ingenting er vel mer hotell enn ordentlige puter? Store hotellputer kan kjøpes de fleste steder som selger dyner og puter, men finnes også i rimelig pris på Ikea. Store puter i sengen gir fort et mer lukseriøst utseende og er også utrolig komfertabelt. Det er perfekt for oss som liker å lese eller se på tv på sengen.

6. Seng

Hovedattraksjonen i ethvert hotellrom, og soverom, er jo sengen. Her er det ingen grunn til å holde tilbake. Ordentlig sengetøy, gjerne invester i to sengetøy som er av god kvalitet og som du kan bytte på. For å få hotell-looken i større grad kan også et sengeteppe være en god løsning. Sengen skal se innbydende og overdådig ut.