Juledekorasjon -Tips og ideer til juletre og dekkebord

juledekorasjon
juledekorasjon

Juledekorasjon i henhold til tradisjon


Den 1. desember kommer all juledekorasjon opp, da har jeg ventet lenge nok. Jeg elsker jul, det er uten tvil min favoritthøytid og det skal ikke utsettes til lille juleaften. Det for meg er galskap.

Synes alltid det er så trist å ha så mye julepynt og tre, og få det opp kun dager før jul. For det er jo ingen tvil om at det er førjulstiden som er best. Vi kjøper gaver, åpner adventskalenderen (aldri for gammel). venter spent på gaver og tiden vi skal tilbringe med nære og kjære.

For å ikke snakker om all maten og julekosen som er lov! Ingen nevner kalorier eller vekt i julen. Vi har midlertidlig glemt alt dette og kan heller ta den kampen senere –hallo nyttårsforsetter. 

Vi nyter øyeblikkene, vi sitter rundt spisebordet og koser oss med familien i sofaen. Juledekorasjon skal opp, og jeg har hatt nedtelling siden oktober. Hvis det ikke hadde vært for Halloween hadde ventetiden vært mye mer uutholdelig.

Dette er bilder fra i fjor, men skal laste opp bilder første uken i desember etter pynten i år har kommet opp. Anbefaler også å følge med på min instagram.

Juletreet er plastikk og fra Plantasjen, er så fornøyd med det, og siden jeg elsker duften av furu, sprayer jeg spray med furu på treet (det kjøpte jeg på Home & Cottage i fjor).


Tips til pynting av juletre


Juletre er for mange en veldig personlig seremoni og knyttet opp mot mange minner. Noen av oss er tradisjonelle, de gamle glitterlenkene og flagg skal opp. Andre vil aldri ha noe annet enn grantreet som juledekorasjon.

Jul er personlig og bundet opp mot alle våre familietradisjoner, og det er viktig å holde på. Personlig er det mange juledekorasjoner jeg har vokst med jeg fint kan leve uten. Jeg elsker glitter og har som mål at hjemmet skal være mitt personlig Winter Wonderland.

Så når det kommer til pynt av tre har jeg uten problemer godt vekk fra pynt jeg vokste opp med. Det finnes nå julekuler i alle farger og varianter. Og jeg elsker dem alle! 

Så her må nøkkelen være måtehold, hold deg til kun noen få farger. Med mindre du skal ha en fargesprakende variant.

Mine temafarger til treet er hvitt, gull og varme rosatoner. Jeg liker også å være utradisjonell og beveger meg dristig vekk fra alt som heter norske flagg og hjemmelaget barnepynt. Det får gå noen av småtrærne (ja, vi har flere trær).

Beklager kvaliteten, det er tatt på kvelden med iPhone

Jeg bestiller sløyfer og blomster på nett, storfavoritten er eBay, og når det kommer til pynting har jeg nok blitt amerikanisert etter alle julefilmer. For jeg liker MASSE pynt.

Selvsagt skal man se treet, men vi trenger ikke å se altfor mye heller. Rimelig fornøyd med 80/20 prosent fordelen. 80% pynt aller helst. Fikk det ikke helt i boks i fjor, men har gardert meg nå. Jeg har anskaffet mer pynt.

Uansett så hold deg til et tema med få farger! Det slår aldri feil!


juledekorasjon

Dekke julebord


I fjor var det først gang jeg holdt juleaften, jeg følte meg voksen og mega-seriøs, all matlagingen var kaotisk, men maten ble god. Maten liker jeg mest å spise enn å lage…

Dog, når det kommer til dekke julebordet. Det elsker jeg! Jeg er her også veldig i glad is «more is more», det betyr at maten ikke får plass, men vi kan sette det på en benk eller bord på siden.

Jeg kjøpte disse Philipa-lysestakene i en interiørbutikk i Sverige, skal ikke virke oh-ladida for det var på Nordby… De ligger på rundt 400-500 pr stk og de gjør alt!

Siden de hadde mye gull, og det var gull på treet også ble dette temafargen her også. Da med dekktallerken i gull og kontrastfarge ble grønt, både som spiseunderlag og furu. 

Som alltid i mørketiden er magien her lys, masse te- og stearinlys er viktig. Gjerne sjekk interiørbutikker og min favoritt -pinterest. Her finner du aller stiler og varianter av dekke bord!

Nå, let the holidays begin!