Tips til drømmehjem! Dette er hva du skal og ikke skal gjøre

Hvordan skape ditt drømmehjem

drømmehjem

Det å innrede et hjem er ikke alltid enkelt. Det er mange ting å tenke på for å få drømmehjemmet sitt slik man ønsker.

Det viktigeste er at hjemmet ditt er hva du liker, ikke hva designere og boligblader forteller deg du skal like. Det beste med å besøke andre synes jeg er å se unike og kreative løsninger, ikke minst noe som forteller om de som bor der – personlighet.

Elsker du vintage og retro? Da er det naturlig at det synesi stor eller liten grad i hjemmet ditt. Hjemmet ditt gjenspeiler ofte dine preferanser og dine interesser. En som elsker film vil jo nødvendigvis ha mange filmer, eller bøker hvis du elsker å lese.

LES OGSÅ: Feng Shui Interiør -Plassering og Dekorasjon

Uansett hva du måtte like, så er det visse do’s & don’ts man burde overholde i hjemmet.

Do’s for ditt drømmehjem

Respekter bygget hjemmet ditt er i, har du gammel sveitservilla er kanskje ikke minimalisme det som kler huset ditt best? Prøv å jobbe med arkitekturen og ikke mot den.

Ha personlighet i hjemmet!  Ikke vær redd for å vise hvem du er og hva du liker. Boliger som ser tatt rett ut ifra interiørbilder er kjedelig og ofte pregløse. Hotellstilen er fin, men din bolig burde reflektere den du/dere er.

Skap en helhet, det er fint med samme gulv i hele hjemmet, men ikke vær redd for å gi hvert rom en egen identitet. Dette høres motstridende ut, tenk at bygget kan ha samme materialer (gulv, lister, dører), men gi rommene unik stil (som møbler, maling og tekstiler). Ha gjerne ulike temaer og fargekoder i de ulike rommene.

Bland gammelt og nytt. Dette er en av mine favoritter. Jeg elsker gamle møbler og har tilbrakt mye tid i bruktbutikker og antikk forhandlere på jakt etter neste møbel. Ikke vær redd for å gi gamle møbler en fornyelse og et mer moderne preg. Det er heller ikke noe galt med nye møbler, miks og match med stil og gjør hjemmet ditt unikt.

TTT-ting tar tid. Hjemmet ditt er som regel ikke ferdig på1-2-3 og du må tillate deg selv på at alle rom ikke kan gjøres samtidig. Personlig liker jeg også å bo litt i hjemmet før jeg gjør de store endringene (gjelder ikke store prosjekter som bad og kjøkken). Når du kjenner hjemmet ditt etter å ha bodd der en stund, vet du ofte hvordan og hva du vil ha i hjemmet.

LES OGSÅ: 8 Tips til deg som skal selge bolig

Don’ts for ditt drømmehjem

Ikke sett alle møbler opp langs veggen, la det være pusterom og se om det er mulighet for å sette møblene annerledes slik at flyten i rommet blir god.

Velg tilbehør som matcher. Dette er ikke enkelt, prøv å ikke kræsje med for mange stiler, former og farger. Variasjon er bra, men alltid ha en rød tråd. Gjerne tenk at det er noen “faste” fargertoner og tema i hjemmet og prøv å koordinere iht dette.

Fjern unødvendig pynt, less is more. Hold det enkelt (ikke lett) og tenk heller for lite enn for mye, hvis du er som meg og gjerne vil stille ut masse til enhver tid. Hvis du ønsker å bruke flere av dekorasjonene kan det være lurt å bytte på, på denne måten skaper du også variasjon i hjemmet. Det liker vi!

Skap et brukervennlig hjem. Opplever du ofte at du må rydde samme skap om igjen og om igjen. At noen ting alltid blir rotete gjentatte ganger? Da har du 1) enten for mange eiendeler. Prøv å redusere dette, og du vil oppdage at det blir mindre rot. 2) Det er dårlig organisert.

Tenk brukervennlig. Hva skal til for at du klarer å holde det ryddig? Hvilke metoderkan gjøres enklere? Gjør hjemmet ditt så brukervennlig som overhodet mulig. Slik skaper du nemlig ditt drømmehjem.

Foto: Rawpixel.com