Korona-krisen: Hvordan påvirker det oss i hjemmet?

korona-krise

Den nye (isolerte) hverdagen

Fra en influensaepidemi som flere, inkludert meg selv, ikke har fryktet, til Korona-krise i eget land. Mye har skjedd de siste ukene.

Ikke på sykdomsfronten, den er fortsatt det samme, folk med svakt immunforsvar og eldre er fortsatt utsatt, mens flere unge sier at symptomene er så svake at man ikke engang tenker over at man har Covid-19, og andre sier den er helt grusom. Denne sykdommen er ikke til å bli klok på.

Det er satt i gang store tiltak den siste tiden, arrangementer, kulturelle begivenheter, skoler, barnehager og arbeidsplasser stenges og setter i gang en annen form for korona-krise, nemlig økonomisk.

For de av oss som har mulighet til hjemmekontor er dette blitt vår nye hverdag.Med andre ord, vi lever mer og mer isolert og vi skal alle holde oss så mye som mulig hjemme og vekk fra folk.

Det påvirker oss selvsagt hjemme, med hjemmekontor og barn i hjemmet, har hverdagen tatt en helomvending for svært mange. Du skal være lærer, barnepasser og 100% ansatt på en og samme tid.

Tips til hva du kan gjøre hjemme

Det er mye usikkerhet og mye frykt for tiden, det er mange som permitteres og blir arbeidsledige. Og det er mange som sitter i en eller annen form for karantene. Enten for å beskytte seg selv, eller andre for korona.

Nå som du kanskje har litt mer tid hjemme, kan dette være en fin anledning til å sette i gang noen prosjekter, som man ellers aldri har tid til.

korona

Tips til deg som kjeder deg litt:

  • Gjør ferdig det som mangler hjemme. Enten det er en list, maling eller sette opp den Ikea-hylla, nå er det det perfekte tidspunktet til å gjøre ferdig disse prosjektene vi hele tiden utsetter.
  • Sett opp en timeplan. Har du barn hjemme eller bare ønsker litt struktur i hverdagen kan det være lurt å sette opp en timeplan. På hvilke tidspunkter skal man gjøre hva, og ikke glem fysisk aktivitet.
  • Få ned forbruket. Nå som flere går mot økonomisk usikkerhet kan det være lurt å få ned forbruket, og/eller prioritere andre kostnader.
  • Start et nytt prosjekt. Nå som man har mer tid hjemme, hvorfor ikke sette i gang et nytt prosjekt? Kanskje vaske vinduer, starte vårrengjøringen eller starte med noe opprydding?
  • Gå turer ute. Vi blir rådet til å holde oss unna andre, men gå gjerne i hagen, den nærmeste parken eller gå en tur i skogen. Det er viktig at man ikke bare sitter inne, men får frisk luft.
  • Gjør noe gøy! Det er viktig at mitt i alt dette så skal man også ha det gøy. Sett igang noe du alltid har hatt lyst til å lære. Finn nettkurs eller gå på youtube og se om det er noe du ønsker å teste ut.

Hjemme hos meg

Flere utstillinger jeg har jobbet mot har nå blitt avlyst, men det er ingen grunn til å stoppe å male eller være kreativ. Jeg setter fortsatt av litt tid på kveldene til mine prosjekter.

Jeg har også fått ryddet og re-organisert skap og skuffer. Og denne helgen starter jeg også med vårrengjøring. Mitt håp er at når det plutselig blir en mer normal hverdag, så forlater jeg hjemmet somhar blitt mer ryddig og nyvasket, klar for sommerferien.

Har du hage eller terasse kan det være et godt tidspunkt å sette den i stand og smått gjøre klart til sommeren.

Uansett hva du velger å gjøre, så prøv å gjøre noe positivt for deg selv og dine omgivelser. Det er ekstra viktig i denne tiden. Kanskje også tidspunktet er riktig for å teste ut en ny streamingtjeneste, eller se ferdig serien på Netflix?

Husk også å finne på gode inneaktiviteter til barna, og er de store nok kan de fint være med på en dugnad inne.

Lykke til i disse korona-tider!

facebook