fbpx

Mississippi Mudpie

Det er ett eller annet med sjokoladekake, vi blir aldri lei den. Vi kaster oss også over nye varianter av desserter og kaker som inneholder sjokolade. Vi vet at vi ikke kan bli lei og at dette er noe som er en sikker hit. Uansett.

Mississippi Mudpie eller Muddy Mississippi cake, er en amerikansk sjokoladekake som flere og flere har lagt sin elsk på. Det sies at den ble laget etter andre verdenskrig grunnet de enkle ingrediensene som var å få tak i, men oppskriften kom først på trykk i 1975.

I USA er dette en typisk Sørstats-kake, den er fet, har masse smør og sukker, og smaker derfor også innmari godt. Det er en videreutviklet form av brownie. Kaken er ikke vanskelig å lage og det er ikke så mange uvanlige ingredienser, bortsett fra marshmallow. Denne kaken er fantastisk og glasuren har vi lagt vår elsk på og bruker derfor også til andre sjokoladekaker.

Mississippi Mudpie
Write a review
Print
Kakebunn
 1. 250 g Mykt smør
 2. 350 g Sukker
 3. 4 Egg
 4. 250 g Hvetemel
 5. 4-5 ss Kakao
 6. 200 g Smeltet sjokolade
 7. 2 ts Vaniljesukker
 8. 1/2 ts Salt
 9. 100 g Hakkede og ristet nøtter
 10. 2 håndfuller med marshmallow til å dekke kaken.
Glasur
 1. 250 g Mykt smør
 2. 225 g Melis
 3. 3 ss Kakao
 4. 100 g Smeltet sjokolade
 5. 1/2 dl Kremfløte
Fremgangsmåte
 1. 1.Bland sammen smør, sukker og egg med maskin. Deretter tar du i melet litt av gangen, før du tilsetter smeltet sjokolade, kakao, baniljesukker og nøtter. Dette kan røres forsiktigt inn i deigen.
 2. 2.Sett kaken i en rundt kakeform i ovnen på 190 grader i 25-30 minutter.
 3. 3.Ta kaken fort ut mens du legger på marshmallow på kaken, som skal smelte til de gyldne i ovnen. Dette tar ca. 10 minutter, pass på så marshmallowen ikke blir brent.
 4. 4.Mens kaken avkjøles, lager du glasuren, legg til kremfløte til sist. Hvis glasuren skiller seg så er det bare å ta i litt mer fløte. La kaken stå i kjøleskap minst en time før servering
Soldrøm https://soldrom.com/

Kommentarer

Kommentarer