fbpx

Spidemankake

Det er ikke hver dag man lager spidemankake, faktisk vil jeg påstå det er svært sjeldent. Men noen ganger burde bursdagskaker være litt morsomme. Selv for voksne.

Det er ikke kun for barn det er morsomt med litt kreative kaker. Jeg valgte å lage en spidermankake og brukte red velvet som oppskrift.

Etter hele deigen var blandet sammen, delte jeg den i to og tilsatt rød farge i den ene og blå i den andre (jeg bruker de fra Cacas som man kan kjøpe bl.a. på Meny og Jernia). Disse konditorfargene gir et mye bedre resultat og kaken…ble kjempegod!

Som pynt valgte jeg å dekke den med rød marsipan (du kan farge selv eller kjøpe ferdigfarget). Sort gele på tube og dekorasjon. Man kan også lage spidermanøyne med hvit marsipan på det røde lokket hvis man heller vil gjøre det på den måten.

Spidermankake
Write a review
Print
Kakebunnene
 1. 1.100 g romtemperert smør
 2. 2.300 g sukker
 3. 3.250 g hvetemel
 4. 4.15 g kakaopulver
 5. 5.1 ts bakepulver
 6. 6.1 ts vaniljesukker
 7. 7.2 store egg
 8. 8.2 ½ dl skummet kulturmelk
 9. 9.¼-½ ts rød konditorgele
 10. 10.½ ts natron
 11. 11.1 ts eddik
Glasur
 1. 1.500 g naturell kremost, romtemperert
 2. 2.1 ts vaniljesukker
 3. 3.125 g melis
 4. 4.3 dl kremfløte
 5. 5.1 ts sitronsaft
Fremgangsmåte
 1. 1.Pisk smør, sukker og vaniljesukker til det blir luftig og hvitt, deretter ha i eggene visp godt. Bland sammen hvetemel, kakaopulver og bakepulver i en bolle. Tilsett kulturmelken og melblandingen vekselvis mens mikseren går. Rør ut natron i eddiken, la det bruse i 10 sekunder før du blander det inn i kakedeigen.
 2. 2.Fordel deigen i to boller, den ene farger du blå den andre rød. Smør to kakeformer på 23 cm i diameter og dekk bunnene med bakepapir. Sett stekeovnen på 175 grader varmluft i ca. 25-30 min
 3. 3.Rør osten myk og tilsett vaniljesukker og melis. Hell opp i kremfløten mens mikseren går, og pisk til du får en forholdsvis fast glasur. Smak til med sitronsaften til slutt.
 4. 4.Som pynt brukte jeg ca. 500 g med rød marsipan for å dekke hele kaken. Jeg laget spindelvev med sort gele på tube, og kjøpte en spidermanfigur. Du kan også som nevnt tidligere, lage spidemanøyne med hvit marsipan istedenfor.
Soldrøm https://soldrom.com/

Kommentarer

Kommentarer