Juletre -Hvilken stil er det du har?

Du grønne, glitrende tre, god dag

juletre
Foto: Pixabay

Ingenting er vel mere jul enn et juletre? Vi husker alle juletreet fra i vår barndom. Hos oss var det edelgran med fredsdue på toppen.

Jeg elsker jul og gjør alt i leilighet om til jul så fort det er første søndag i advent. Jeg klarer ikke å vente lengere! For andre skal pynten opp rett før juleaften (lille juleaften), så noen har allerede pyntet, andre venter fortsatt.

Screenshoot fra Pinterest

Når det kommer til juledekorasjoner og ikke minst, juletre, er det mange delte meninger. Noen liker de tradisjonelle trærne med glitterlenker, norske flagg og et eklektisk utvalg av dekorasjon.

LES OGSÅ: Lag egne julegaver -enkelt og gøy

Andre (her er jeg) elsker å modernisere julen og gå andre veier. I fjor kjøpte jeg til og med et tre i plastikk. Blasfemi for enkelte, men jeg overlevde

Her er noen typer juletrær som har blitt populære de siste årene:

Norsk Tradisjonelt Juletre

Screenshoot fra Pinterest

Denne går vel aldri helt av moten, for mange er dette det orginale treet og det skal vi ikke tukle med.

Svart juletre

Screenshoot fra Pinterest

Kan virke dystert og avskrekkende i starten, men sorte juletrær kan være utrolig lekkert og dekorativt og kan passe godt inn i moderne hjem.

Blomstertre

Screenshoot fra Pinterest

Kanskje ikke jul nok for mange, men ingenkan vel si at det ikke er dekorativt og vakkert? Blomstertre kan være et godtalternativ for mange, flower power og alt det der.

LES OGSÅ: Juledekorasjon -Tips og Triks til Juletre og Bord

Amerikansk tre

Screenshoot fra Pinterest

More is more. Amerikanere er ikke kjente for lite pynt, treet skal lesses på med masse lys og dekorasjon, og personlig liker jeg det kjempegodt.

Hvitt tre

Screenshoot fra Pinterest

Lyse pudderfarger og hvite trær, dette passer faktisk med jul da snø er en naturlig assosiasjon til julen, og snø er hvitt.

Hvilken type tre liker du best?

Mitt tre er en blanding, men må si jeg er inspirert av amerikansk og “hvit” stil. Temafargene er gull, hvit og pudderrosa, og det med et tre med masse snø, sløyfer og blomster. Alle sløyfer og blomster har jeg kjøpt på eBay.