Feng Shui Interiør: Badet

feng shui badet
Foto: Pixabay

Badet -Det vanskeligste rommet

Feng Shui er en filosofi med opprinnelser i Kina for over 6000 år tilbake. I dette innlegget i bloggserien av Feng Shui Interiør skal vi ta for oss feng shui badet. Lær hvordan ditt bad burde dekoreres og plasseres for et mer balansert og harmonisk hjem.

Bad er et vanskelig rom når det kommer til feng shui, faktisk et av de aller vanskeligste. Det fordi det i mange år har vært et rom med lite oppmerksomhet og fokus fra oss, men dette har selvsagt endret seg nå.

LES OGSÅ: FENG SHUI KJØKKEN

Vi elsker baderommet, vi tilbringer mer tid her og ønsker mer plass. Med et skiftende, og ikke minst økende fokus på baderommet, påvirker også dette innen feng shui interiør og har fått større oppmerksomhet.

Bad har mye yin og lite yang, derfor er det bra å gjøre alt men kan for å balansere rommet korrekt. Elementet jord passer godt å få frem i alt det kalde metallet og gjenstander som trengs. Fargetoner i beige- og sandtoner er derfor å foretrekke på badet.

Bruk også gjerne en annen type stein og tresorter i innredninger hvis mulig. Grønne planter er også en god måte å skape bedre energi i rommet. Mange grønne planter trives på bad og kan skape bedre luft, tropiske planter trenger ikke mye sollys og liker høy luftfuktighet.

feng shui badet
Foto: Pixabay

LES OGSÅ: FENG SHUI STUEN

Dette burde du ikke gjøre:                                       

 • Hold badet tørt, det skal ikke være vått og fuktig her.
 • Badet skal helst ikke ligge over hovedinngangen og heller ikke på linje med inngangsdøren.
 • Badet skal helst ikke være midt i hjemmet, det er er her hjertet av hjemmet skal være og derfor burde et annet rom vær i midten.
 • Ikke ha speilet rett ovenfor toalettet
 • Ha så lite møbler og ting inne på badet, på badet kan vi tenke minimalisme.
feng shui bad
Foto: Pixabay

Dette burde du gjøre:

 • Bruk farger i varme toner, men ikke bruk rødt.
 • Stort speil på døren er god måte å reflektere noe vakkert, plassér gjerne planter ovenfor speilet
 • Få inn så mye lys som mulig, helst naturlig lys.
 • Ha gode lamper som gir et godt lys i rommet.
 • Har du vindu så pass på å lufte mye, god ventilasjon er veldig viktig, så det ikke overfylles med damp hver gang du dusjer.
 • Ha gjerne krystaller for å skape en bedre energi.
 • Levende lys gir også en god feng shui på badet.
feng shui baderom
Foto: Pixabay

Feng Shui Badet

Badet skal ikke være vått og fuktig, hold det så tørt og luftig som du kan, har du ikke vindu så invester i god ventilasjonssystem. Farger i gråtoner anbefales heller ikke når det kommer til feng shui.

LES OGSÅ: FENG SHUI PÅ SOVEROMMET

Bad og kjøkken burde heller ikke være ved siden av hverandre, dette av både hygiene og energi i hjemmet.

På badet finnes det naturlig nok vann, og det er derfor vi trenger å få inn elementer som jord for å skape balanse. Planter og blomster er en fin måte å få dett til på, du kan også enkelt skifte ut håndklær og andre tekstiler i sand- og beigetoner. Tekstiler er også en fin måte å myke opp et veldig hardt rom.

Badet representerer vårt indre renselsessystem og dette avløpet tar med seg chi ut av rommet. For å unngå det skal man ta ned toalettlokket, sette proppen til badekaret og stenge døren til badrommet.

Feng Shui Interiør er en bloggserie der vi  trinn for trinn viser  hvordan lage et mer balansert og lykkelig hjem iht filosofien bak Feng Shui. Jeg har tidligere skrevet om kjøkken, dekorering, dører og vinduer. For de av dere som er interessert i dette så følg meg gjerne på Facebook og bli informert om neste innlegg i serien er ute.

facebook