Feng Shui Interiør -Skap det beste feng shui kjøkken

Feng Shui er en filosofi med opprinnelser i Kina for over 6000 år tilbake. I dette femte innlegget i bloggserien av Feng Shui Interiør skal vi ta for oss feng shui kjøkken. Lær hvordan ditt kjøkken burde dekoreres og plasseres for et mer balansert og harmonisk rom.

feng shui kjøkken
Foto: Pexels

I Feng Shui er det en treenighet som består av bad, soverom og kjøkken. Disse rommene blir ansett som de mest viktige rommene i hjemmet ditt, og alle disse tre rommene skal i henhold til feng shui være viktige for din helse og velvære.

LES OGSÅ: Feng Shui Interiør -Plassering og dekorering

Hvor burde kjøkkenet være?

I følge feng shui skal kjøkken være i første etasje. nord-øst eller sør-øst og gjerne midt i huset. Du vil spesielt unngå å ha kjøkkenet ditt i nord-vest da dette kan øke problemer og tap. Hvis du ikke kan unngå å ha kjøkkenet her vil en urne med vann være en løsning. Urnen burde være av en viss størrelse for eksempel 45×60 cm.

Foto: Pexels

Finn ditt Kua nummer

For å finne ut helt prresist hvor kjøkkenet ditt skal være burde du regne ut hva ditt Kua nummer. Kua er basert på en formular er fødselsdato og kjønn skal regnes ut. Du kan regne ut ditt Kua nummer på denne siden her.

Kua deles også inn i to grupper, øst og vest, basert på retninger.

LES OGSÅ: Feng Shui Interiør -Opprydning og Organisering

Øst

  • 1 -Sørvest
  • 3 -Vest
  • 4 -Nordøst
  • 9 -Nordvest

Vest

  • 2 -Nord
  • 5 -Sørøst (kvinne)
  • 5 -Nord (mann)
  • 6 -Sør
  • 7 -Øst
  • 8 -Sørøst

Hvor feng shui kjøkken ikke burde være

Foto: Pixabay

Det anbefales ikke at kjøkkenet er rett ved hovedinngangen. Det er greit å kunne se deler av inngangen fra kjøkkenet, men direkte tilgang er ikke bra. Det burde heller ikke være en direkte linje fra hovedinngang til komfyr på kjøkken

Kjøkkenet burde heller ikke være ved siden av badet, dette er det mange arkitekter som også etterlever grunnet hygiene. I feng shui burde ikke kjøkkenet ligger under et bad eller direkte mot badet.

Kjøkkenets element er ild, badets er vann. Dette er generelt to elementer man vil holde litt fra hverandre, dessuten har begge rom sterke og dominerende energier.

LES OGSÅ: Feng Shui Interiør -Introduksjon og miniguide

Hvis baderommet er ved kjøkkenet anbefales det derfor at døren til badet er lukket. Vaskerom og garasje er heller ikke rom anbefalt ved siden av kjøkkenet, men de er ikke like viktige å unngå som bad og hovedinngang.

Plassering av kjøkkenutstyr

Foto: Pexels

Det annbefales at kjøkken for en egen kjøkkenøy, dette er ikke like normat i Norge, men det begynner å komme. En kjøkkenøy kan stoppe dårlige energier i rommet.

Komfyr er det mest viktige i kjøkkenet. Det symboliserer næring og energi, og er direkte knyttet mot overflod og finansielle goder. Hurra, det liker vi! Det er derfor viktig at ovnen ikke synes fra inngangsdøren. En ovn skal heller ikke stå foran et vindu, da det vil komplisere matlagningsprosessen.

Komfyr burde også være minst 60 cm fra kjøleskap, men dette er regler som også er i henhold sikkerhet på kjøkken. Hvitevarer skal helst ha litt mellomrom mellom hver enhet.

Komfyren burde heller ikke være ved siden av vasken, igjen dette med ild og vann ved siden av hverandre. Som med alt annet innen feng shui skal kjøkkenet og dets enheter være rene og uten masse rot.

Vasken representere elementet vann, derfor prøv å ikke sette det direkte ovenfor ovn, kokeplater eller mikrobølgovnen, på kjøkkenøyen kan vasken passe godt.

Tips til ditt feng shui kjøkken

Foto: Pexels

Feng shui kjøkken kan være ganske omfattende, og virke som det er mange regler. Det er helt forståelig at de fleste av oss kan ikke bare endre hele husets konstruksjon og inndeling på grunn av dette.

Det du kan gjøre er å ta i bruk de tipsene som er mulige, og det er faktisk enn del ting man kan gjøre. Står komfyren feil kan du henge opp et speil bak ovnen slik at det øker velstanden.

Mal gjerne kjøkkenet i to farger, en vegg ved der dere spiser og en annen vegg der maten lages. Dette hjelper med å skape tydelige skiller i rommet. Kunst og andre dekorasjoner på veggene er en fin måte å få fokuset vekk fra dører og innganger.

Kobber er et element som anbefales på kjøkkenet, da de tiltrekker seg mye positiv energi. Potteplanter med urter er en annen måte å øke den positive flyten i rommet. Kjøleskapet burde være fullt for å tiltrekke mer overflod, alle overflater i rommet rent og ryddig.

Ikke heng kjøkkenhåndklær på ovnen og ha alle skaper organisert og ryddig. Dette er enkle tips til bedre feng shui i kjøkkenet uten at du må endre rør og romdeling.

P.S. Siden feng shui kjøkken er så omfattende og detaljert, har jeg valgt å skrive om spisebord og spiseområder i et eget innlegg. Dette vil komme allerede neste mandag.

Feng Shui Interiør er en bloggserie der vi  trinn for trinn viser  hvordan lage et mer balansert og lykkelig hjem iht filosofien bak Feng Shui. I innlegg fremover vil jeg ta for meg: Feng Shui i stue, soverom, bad etc. For de av dere som er interessert i dette så følg meg gjerne på Facebook og bli informert om neste innlegg i serien er ute.