Feng Shui Interiør -Miniguide til harmoni og balanse i hjemmet

Kort om Feng Shui

Foto: Pixabay

Feng Shui er noe jeg har skrevet om tidligere om på bloggen (da jeg skrev på engelsk). Jeg har siden tenårene vært fascinert av feng shui og har et sertifisert meg i et  kurs om feng shui interiør.

Så kan absolutt påstå at dette er noe jeg synes er veldig spennende, og noe jeg prøver å leve etter. Dette er ikke en religion, men en heller en filosofi. Feng shui er som en egen  livsstil og leveregel.

Feng shui (som betyr «vinn vann») og er en gammel kinesisk tradisjon og idé om balanse og harmoni. Dette har blitt praktisert i over 6000 år, og har dype røtter i Kina. 

Feng shui har prinsipper iht alt fra helse, forhold, suksess og ikke minst, interiør og det ledes av livskraften kalt chi. Det er interiør delen jeg ønsker å formidle mer av på bloggen, og starter nå med denne miniguiden som kommer med noen grunnprinsipper og råd.

LES OGSÅ: 3 Feng Shui Tips til Hjemmet


feng shui interiør
Foto: Pixabay

Feng Shui Interiør (miniguide)

Det er fem elementer i feng shui, metall, tre, vann, ild og jord. Alle elementene har sine unike egenskaper, og alle elementene burde være i hjemmet for å skape best mulig harmoni i hjemmet.

Hvordan elementene kan representeres i hjemmet kan gjøre med farger, former og materialer som tre, metall o.l.

Farger

Farger: Hvit er metall, tre er grønt, blå og sort er vann, rødt er ild og gult er jord.

Farger spiller en viktig rolle for hvordan estetikken og rommet påvirker deg, rødt gjør er rom varmere og blå er beroligende. Grønt er harmonerende med naturen, gult kan gi fred og oransje kan være overveldende. 

Ulike farger i ulike rom anbefalt, det er ikke anbefalt med et rødt soverom, mens farger som blå og grønt vil skape bedre energi i rommet.

Former og tips til hjemmet

Former: Rektangulære er tre, treangulære former er ild og runde, bølgede former kan være metall og vann. Firkantede former er jord.

Hvor du plasserer møbler og objekter har også en innvirkning på hjemmmet, for eksempel fliser og murstein kan gi sensualitet og orden, men glass, speil, krystaller og vannelementer gir avslappende energi.

I feng shui anbefales det også at man bruker grønne planter for å skape bedre luft inne, livskvaliteten øker også hvis man får rikelig tilgang til naturlig lys.

LES OGSÅ: Hva er Feng Shui og hvorfor bruke det

Rot er selvsagt ikke noe som er anbefalt i feng shui. Rot vil skape dårlig energi i hjemmet og skape stress. Det anbefales å rydde og kaste, de tingene man ikke trenger.

Hjemmet kan komme i ubalanse hvis ikke alle elementene er representeres, eller hvis det er for mye av ett element. Feng shui interiør handler om å ha et hjem med god energi som vil gi deg ro, ikke stress.


feng shui interior
Foto: Pixabay

3 ting du lærer med feng shui

  1.  Du vil bli mer oppmerksom på hva som dukker opp i livet ditt. Nyt de ulike øyeblikkene og sett pris på hva som kommer din vei. Du vil også legge merke til at du lettere finner din indre ro ved å fokusere mer på feng shui og chi.
  2. Du vil lære å reagere raskere. I feng shui mener man at får man en idé eller forbedring skal man reagere innen 3 dager. Her er det ingen utsettelser.
  3. Du vil stole mer på din egen innsats og intuisjon. For hver handling du utfører vil du få en reaksjon, resultatene kommer kanskje ikke innen 3 dager, men endringene er satt i bevegelse.

Dette innlegget var en enkel intro til feng shui i hjemmet, og er starten på en bloggserie innen Feng shui Interiør, der vi i ulike innlegg fremover vil ta for oss rom for rom. Hvilke elementer, farger og plassering som anbefales og hvorfor.