Lei av rot? Flere som trenger litt ryddemagi?

lei

Lei kampen mot rotet du også?

Ved jevne mellom rom tar jeg dette berømte skippertaket og får ryddet og vasket hjemme -skikkelig. Det føles så godt etterpå og i starten er jeg supernøye på å ikke lage nytt rot. Den harde jobben ligger fortsatt ferskt i minnet.

Men som med alt annet glemmer vi fort, og som med alt annet så er vi vanemennesker. Litt etter litt sklir det ut og voilá, rotet er tilbake. Garderobeskapet er proppet og alt som var rent har fått et støvlag og flekker.

Jeg lovet meg selv denne gangen at nå skulle jeg holde det ryddig for godt, hva skjedde?

Vet det er forskjell på folk, men hvor mange kjenner seg ikke igjen i dette? Jeg skulle flere ganger ønske jeg kunne plukke opp en tryllestav og si «simsalabim«, og så var alt rot bortevekk. Sånn ryddemagi hadde uten tvil vært best.

Det hjelper heller ikke å se interiørbilder på nett der pleddet ligger perfekt hengslengt på sofaen, den er oppsiktsvekkende godt plassert. Det er vel ikke der du la den? Og ikke si at du har det slik hele tiden? Sånn 365 dager i året?

Ryddige mennesker roter

ryddemagi

Jeg ser på meg selv om en meget organisert og ryddig person som er opptatt av estetikk og må ha det fint rundt meg for å slappe av. Jeg har fulgt Konmari-metoden, bretter klutene og setter de på høykant i skuffen, likevel… jeg roter.

Dette irriterer meg og man føler seg ekstremt dobbeltmoralsk til tider når man preker om å organisere og rydde hjemmet sitt til andre. «Godt det ikke skal være foredrag hjemme hos meg i dag…» sier jeg til meg selv med klump i magen. Æsj.

Jeg skal denne våren prøve å kvitte meg med enda flere ting, jeg har tydeligvis akkumulert mer enn jeg har gitt bort, og da blir det ubalanse i hjemmet. Ikke greit og ikke etter min standard (den er jo alltid ulik fra person til person).

Det er ikke nok timer i døgnet

De siste 6 månedene har også vært en utrolig hektisk måned. Både på jobb, privat og hobby-fronten. Samtidig prøver man å være nok sammen med venner og familie før de henger opp «Savnet»-plakater i nærområdet. Det er bare ikke nok timer i døgnet.

Her vet jeg det er mange som kjenner seg igjen og det føles faktisk litt godt, jeg er ikke alene i dette. Så hvordan rydde i en hektisk periode? Her har jeg måttet dele opp i soner. I går var det kjøkkenet som stod for tur, og skuffer og skap ble vasket på utsiden.

Deretter var det sofabordet, jeg pusset til og med sølv! Det er noe av det kjedeligste jeg vet om, selv om jeg elsker resultatet.

hverdagen

Samtidig vet jeg at jeg bare må jobbe med mine egne rutiner og vaner, for rot kan komme av så lite, men fort bli mye.

Som jeg selv skriver i mitt gratiskurs Ryddemagi, så er det faktisk lov å rote. Noen ganger tror jeg at vi må tillate oss å ligge litt etter, eller ikke være der man ønsker. For livet byr på sitt og det kan noen ganger prege hus og hjem.

Min redning er dette

Som nevnt som har jeg fokusert på enkelte områder hver dag, og rett og slett tatt inspirasjon av sonerydding. En bit av gangen, som de sier. Det har faktisk hjulpet og selv om det ikke er opp til min standard for tiden, hjelper det å fokusere på et område av gangen.

En annen redning er å gi seg selv lov til å prioritere andre ting enn å rydde. Noen ganger kommer jobb først, andre ganger malingen, ikke minst kvalitetstiden med de nærmeste.

En ting er å ikke rydde som en gal hver dag, en annen ting er å ikke la det styre humøret ditt. Sett på Netflix, kast et pledd over rotet og kos deg.

Lei rotet og lyst til å bli mer motivert? Du kan melde deg på mitt gratis onlinekurs, der jeg systematisk tar for meg hvordan du skaper ryddemagi i hjemmet. 🙂

facebook