Feng Shui Interiør: Spisebord og spiseområder

Feng Shui er en filosofi med opprinnelser i Kina for over 6000 år tilbake. I dette femte innlegget i bloggserien av Feng Shui Interiør skal vi ta for oss feng shui kjøkken. Lær hvordan ditt kjøkken burde dekoreres og plasseres for et mer balansert og harmonisk rom.

spisebord
Foto: Pixabay

Må jeg ha en spisestue?

Som lovet i forrige ukes innlegg om feng shui kjøkken, tar jeg for meg denne gangen spisebord og spiseområdene, både i kjøkken og stue.

Som med alt annet inne feng shui så er det visse regler og anbefalinger for å skape det mest harmoniske og lykkelige hjemmet som mulig. Dette gjelder også spisebord.

Mange lurer på om man i feng shui må ha et eget spiserom, dette er vanskelig å svare på for dette handler jo ofte om hvordan huset er bygget opp og plass. Det er helt innenfor å ha et spisebord på kjøkkenet, men det anbefales at man lager tydelig skille mellom hva som er kjøkkendelen og hva som er spisedelen.

LES OGSÅ: Feng Shui Interiør -Introduksjon og miniguide

Ideelt så vil man ha et eget spiserom mellom kjøkken og stue. Hvis du har åpen planløsning anbefales det å lage klare skiller mellom de ulike områdene. Jeg har åpen planløsning og har satt et skille mellom spisebord og stue ved å bruke en stor bokhylle fra Ikea.

Hva slags type spisebord skal du velge?

Foto: Pexels

Uansett hvordan situasjonen din er, så skal man iht feng shui ha et spisebord med stoler. Spisebordet skal stå i senter av rommet eller området det er tildelt. Dette for å skape en bedre flyt og chi.

Bordet trenger ikke å stå parallelt med veggen, gjerne sett spisebordet i ulike vinkler som kan skape en god flyt i rommet.

Når det kommer til form på bordet er det rundt, ovalt og firkantet som er anbefalt. Det skal også være partall av stoler, 2,4,6 etc. 6 er akseptabelt, men aller helst skal det være 8 stoler. Her feiler jeg grunnet plassmangel.

Hva slags materialer skal du velge?

Foto: Pexels

Det anbefalte materialet er tre, da det bringer ekstra god yin energi i rommet. Det gir også fred og ro, glassbord er ikke anbefalt, hvis det er det du har anbefales det at du bruker tallerkener og utstyr av naturlig materiale. Naturlige materialer kan være tresleiver og keramikk.

LES OGSÅ: Feng Shui Interiør -Opprydding og Organisering i hjemmet

Det anbefales ikke at man har mange møbler i spisestuen eller rundt spisebordet. Skap og skjenker kan være der, men det må ikke overlesse rommet.

Området rundt spisebordet

Det anbefales ikke at man har synlige bjelker i taket på kjøkket og i spisestuer, dette grunnet at de er assosiert med helseproblemer og konflikter. Hvis man har tydelige bjelker anbefales det å dette de til med gips eller takplater.

Det skal heller ikke være en klokke i spiseområdet, da klokker symboliserer enden på overflod, noe som er det motsatte av det du ønsker rundt spisebordet.

Foto: Pexels

Det du burde ha rundt spisebordet er derimot speil, gjenspeil av maten vil være med til å tiltrekke enda mer overflod.

Som med kjøkken, og egentlig alle rom iht feng shui, skal det ikke være rot i rommet. Bordet skal holdes rent og ryddig, og skal ikke bli en oppsamling av alle mulige ting som brev, aviser, regninger etc.

Det er heller ikke anebfalt at man sitter å jobber med husarbeid på spisebordet, brette klær og eventuelle andre prosjekter er forbeholdt andre rom.

På bordet er det anbefalt å sette frem en bolle med frukt eller en vase med blomster.

Foto: Pexels

Dette er kun anbefalte retningslinjer etter feng shui, det er ikke alt man kan like enkelt skifte ut eller gjøre noe med. Det er også snakk om plass og hvor mye en kan ha i området rundt. Hold det enkelt å prøv så langt det er mulig å følge rådene innen feng shui.

Feng Shui Interiør er en bloggserie der vi  trinn for trinn viser  hvordan lage et mer balansert og lykkelig hjem iht filosofien bak Feng Shui. I innlegg fremover vil jeg ta for meg: Feng Shui i kjøkken, stue, soverom, bad etc. For de av dere som er interessert i dette så følg meg gjerne på Facebook og bli informert om neste innlegg i serien er ute.