Stressfri jul -10 tips for å få ting gjort!

Hvordan kan du få en stressfri jul?

Et rent og stressfri jul i hjemmet? Er det overhodet mulig?  Ja, og hvem ønsker vel ikke det? Som med mye annet i hjemmet er det to store prosjekter i året, en om våren, en om høsten.Vi vil jo ha det fint til jul.

Det er ikke til å legge skjul på at julen er for mange synonymt med stress. Dessverre kjenner jeg også på dette til tider, spesielt nå som jeg har blitt “voksen” og inviterer min familie hjem til jul. I år er det pappa og stemor fra Danmark som kommer.

LES OGSÅ: Juledekorasjon -Tips og Triks til juletre og bordet

stressfri jul

Derfor har jeg laget disse 10 tipsene for deg (og meg) så du får en stressfri jul

  1. Sett på timer og ha som mål at visse oppgaver skal gjøre innen x antall minutter. Det gjør det også litt gøy for de av oss som er konkurransemennesker. Kan vi slå vår egen tid?
  2. Lag en liste over det som må gjøres og gjerne sett en stjerne på det du mener er viktigst. Hvis du ikke skulle rekke alt, så er det greit å få gjort det med høyere prioritet.
  3. Sett på rent sengetøy til eventuelle gjester du skal ha på besøk med en gang, jo nærmere vi er juleaften, desto mer stresset er vi.
  4. Ser du på tv? Bruk reklamepausene effektivt, gi deg selv små oppgaver mellom hver reklamesnutt. Fordelen er også at du slipper å se på reklame.
  5. Rydd kjøleskapet FØR du begynner å kjøpe inn matvarer til jul. Kast det som er gammelt og få vekk så mye som mulig så fort som mulig (gjerne spis restene dine, og ikke kast det i søpla).
  6. Når det er leggetid, bruk tiden på badet til å holde speil, vask og toalett ved like. Vask alle mulige småting litt etter litt, så vil det være mindre rett før juleaften.
  7. Mens du rydder hvorfor ikke høre på et underholdende podcast? Eller en lydbok, på denne måten går rydding fortere og du lærer noe nytt?
  8. Det er lov å legge ekstra tilbehør i skapene. Folk skal ikke gå i skapene dine, der har de ingenting å gjøre, hvis det å legge ting i skapet sparer deg for mye tid og stress –gjør det!
  9. Sett ut noen friske blomster og gjør noe unikt for å skape en hyggelig stemning.
  10. Pust. Dette er det viktigste tipset jeg kan gi deg. Pust med magen og ro deg ned. JA, det er mye før jul, men veldig mye er strengt talt ikke nødvendig eller livsviktig. Ikke glem å nyte høytiden,uansett hvor mye du gjerne skulle fått gjort.

Håper disse tipsene vil hjelpe deg med å få gjort alt det du vil før jul og at du også lærer å slappe av. Ha en stressfri jul.

Foto: Pixabay.com