Feng Shui Interiør: Dører og Vinduer

I dette fjerde innlegget i bloggserien av Feng Shui Interiør skal vi ta for oss dører og vinduer. Feng shui viser til de ulike trinn for å få et mer balansert og harmonisk hjem. Feng shui er en filosofi med opprinnelser i Kina for over 6000 år tilbake. 


Hovedinngangen

Ifølge Feng Shui er den mest viktige delen i huset hovedinngangen. Det er førsteinntrykket til alle besøkende, men ikke bare er det førsteinntrykket for gjester, også for chi -livskraften.

Chi entrer hjemmet ditt via hovedinngangen og strømmer gjennom hjemmet ditt. Chi starter faktisk på vei til hovedinngangen også. Det burde ikke være mange hinder eller rot innenfor eller utenfor.

Finn ut utifra baguakartet hvilken område ditt inngangsparti faller på, og bestem utifra det hvilke farger og former du skal bruke for å skape balanse.

Inngangsdøren skal være i god stand, farge på døren er også viktig. Farge burde matche omgivelsene.

Inngangsdør mot øst: Elementet her er tre, grønt og brunt er gode farger å velge på døren.

LES OGSÅ: Feng Shui Interiør: Miniguide 

Inngangsdør mot sør-øst: Du kan bruke samme farger som øst, men siden denne retningen også peker mot penger og velstand, kan du også velge farger som passer til dette.

Inngangsdør mot sør: Her er elementet ild, og da er det farger i rødtoner som passer godt.

Inngangsdør mot sør-vest: Mot sør-vest er det kjærlighet og moderlige energier, de beste fargene her er farger fra jordelementene. Jord og sand toner.

Inngangsdør mot vest: Mot vest er det elementet metall, og farger som hvitt og grått passer best her. Men, du kan velge farger fra jordelementet.

Inngangsdør mot nord-vest: Nord-vest kan bruke de samme elementene og fargene som vest.

Inngangsdør mor nord: Nord har vann som element, sort og blå er de beste fargene her. Hvis døren din er i metallelement er dette også greit.

Inngangsdør mot nord-øst: Her er det jord elementet som styrer og det for vekst og åndelig fremgang. Farger i jordtoner, eller sand er fine farger å bruke her.

Det er også viktig at døren kler huset, et stort hus skal ikke ha en liten dør og omvendt.


De andre dørene

Reglene for vedlikehold gjelder alle dørene i huset ditt. Dører er viktige da de separere energier, som for eksempel ved baderom. Ikke har for mange dører på linje og unngå flere dører i samme området. (Merk: Der er min gang lite feng shui dessverre…)

Andre innganger til huset, som bakdører eller terrassedører har også noen regler man må forholde seg til i feng shui.

Glassdører utvendig er ikke populær i feng shui, da fremmede kan se rett inn i hjemmet. Bakdører skal helst ikke ligge i en parallell linje med hoveddøren. Det er ut bakdøren energien flyter ut.


Vinduer

vinduer

Vinduer er en fin måte å få god feng shui i hjemmet. De inviterer til varme og lys, men hvis de er dårlig plassert kan de få chi ut av huset. 

Som med alt innen feng shui interiør så må det vedlikeholdes, være rent og pent. Vinduer skal vaskes jevnlig og ikke ha skader og sprekker.

LES OGSÅ: Feng Shui Interiør -Opprydding og organisering i hjemmet

Dette er ikke så lett å styre, men  utsikten er også viktig. Har du et vindu mot en søppelhaug, kan det jo anbefales at dette vinduet ikke fremheves, kjøp for eksempel persienner.

Har du små vinduer så kan det være smart å ha et speil i nærheten som reflekterer lyset videre.

Alle vinduer skal ha mulighet til å lukkes (persienner, gardiner) når det er mørkt. Det er spesielt viktig på soverom. Direkte linje mellom vinduer og dører er heller ikke bra.

Feng Shui Interiør er en bloggserie der vi  trinn for trinn viser  hvordan lage et mer balansert og lykkelig hjem iht filosofien bak Feng Shui. I innlegg fremover vil jeg ta for meg: Feng Shui i kjøkken, stue, soverom, bad etc. For de av dere som er interessert i dette så følg meg gjerne på Facebook og bli informert om neste innlegg i serien er ute.


Foto: Pixabay